Να δείχνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε ματς! Κύριο

Ο Μάκης Κολτσιάκης είναι ένας απ΄ τους πιο αγαπημένους παίχτες του φίλαθλου κοινού του Ηρακλή Χαλκίδας και ήταν ένας απ΄ τους στυλοβάτες του εγχειρήματος από το ξεκίνημα, πέρσι το καλοκαίρι, ως και την ιστορική επιτυχία της ανόδου στην Α1. Παρότι βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στην πόλη, μπορεί να καταλάβει κανείς συναντώντας τον, πως την έχει αγαπήσει και έχει δεθεί με την ομάδα, τον κόσμο και τον τόπο. Όπως λέει και ο ίδιος, στην χρονιά που πέρασε αναπτύχθηκαν πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και γι΄ αυτό πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του με τον σύλλογο της Χαλκίδας, αφού ΄΄οι συνθήκες παρέμειναν ιδανικές΄΄! Ο Μάκης Κολτσιάκης μιλά στο ΄΄Δ & Α΄΄ για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, την περσινή άκρως επιτυχημένη χρονιά, την επερχόμενη που θα βρει τον Ηρακλή στην Α1, την ομορφιά του βόλεϊ και καλεί όλο τον κόσμο να γίνει μέλος της προσπάθειας του συλλόγου που θα τον εκπροσωπήσει στην μεγαλύτερη κατηγορία του αθλήματος στην χώρα μας.

Συνέντευξη στον Κώστα Λαγό

-Μάκη πέρσι το καλοκαίρι που ήρθες στην Χαλκίδα, πίστευες στην άνοδο; Πως ήταν γενικά η περσινή περίοδος;

Η περσινή χρονιά κρίνεται εκ του αποτελέσματος άκρως επιτυχημένη γιατί πολύ απλά ο στόχος της ανόδου ήρθε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Απλώς ή συγκεκριμένη περσινή προσπάθεια απέκτησε μία ιδιαίτερη, ΄΄άγρια΄΄ ομορφιά κατά την διάρκεια της γιατί στην αρχή της χρονιάς ο στόχος της ομάδος, που συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α2, ήταν να κάνει μία αξιοπρεπή πορεία.
Μην ξεχνάμε πως ο όμιλο μας ήταν ο πιο δυνατός, αφού συμμετείχαν ομάδες όπως η Κύζικος και η ΑΕΚ, που είχαν χαρακτηριστεί δικαίως φαβορί για την άνοδο, αλλά και ο Εθνικός Πειραιως, κάτι που προμήνυε μεγάλες μάχες και πολλά ντέρμπι, όπως και έγινε τελικά.

-Ποια παιχνίδια θεωρείς ότι έπαιξαν κομβικό ρόλο ώστε να επιτευχθεί η άνοδος;

Ήταν τρία τα σημαντικότερα και κομβικής σημασίας ματς. Το πρώτο η εντός έδρας νίκη με 3-1 με την ΑΕΚ, η εκτός έδρας νίκη με 1-3 επί του Εθνικού και φυσικά η νίκη με 3-0 επί της Νίκης Αιγινίου, που ΄΄κλείδωσε΄΄ την άνοδο.

-Τι αλλάζει φέτος με την συμμετοχή στην Α1; Πως φαντάζεσαι την σεζόν που έρχεται και τι μπορεί να κάνει ο Ηρακλής Χαλκίδας;

Κάθε καινούργια αρχή και δύσκολη θα πω. Η Α1 έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Α2 και όλα λειτουργούν διαφορετικά.  Προσωπικά φαντάζομαι αλλά και θέλω πολύ να κάνουμε μία αξιοπρόσεχτη πορεία στην πρώτη μας συμμετοχή στην Α1 και να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση που μπορούμε με βάση τις δυνατότητες που θα έχουμε ως ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας σαν παίκτες θα προσπαθήσουμε να δείξουμε την ομορφιά του αθλήματος, παρουσιάζοντας μία ομάδα με διαθεση να δίνει αλλά και να δείχνει το 100% των δυνατοτήτων της σε κάθε ματς.

-Τι θέλεις να πεις στον φίλαθλο κόσμο της Χαλκίδας;

Το κοινό της Χαλκίδας πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια -ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες- και να είναι κοντά στην ομάδα. Είναι μία προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά, στην πόλη αλλά και στο νησί γενικότερα, στο άθλημα του βόλεϊ, με μία ομάδα της Χαλκίδας να συμμετέχει στην ανώτερη εθνική κατηγορία (Α1). Επίσης πέρα από την στήριξη προς την ομάδα, ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δει από κοντά τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τον κυπελλούχο Ολυμπιακό, όπως και άλλες μεγάλες ομάδες με διακρίσεις στο παρελθόν, όπως ο Ηρακλης Θεσσαλονίκης, ο Παναθηναϊκός, αλλά και μεγάλους αθλητές που κοσμούν το πρωτάθλημα της χώρας μας. Νομίζω αξίζει τον κόπο ο κόσμος της Χαλκίδας να νιώσει ότι αυτή ή ομάδα τον αντιπροσωπεύει, τον εκπροσωπεί και να γίνει μέλος της.

-Πέρα απ΄ τον Ηρακλή Χαλκίδας, γιατί αξίζει κανείς να έρθει κοντά στο άθλημα του βόλεϊ;

Το βόλεϊ είναι το ομαδικότερο άθλημα από τα ομαδικά, γιατί για την επιτυχημένη εκτέλεση μιας φάσης πρέπει να συνεργαστούν επιτυχημένα 3 άτομα. Κάτι που απαιτεί μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης και ικανότητας, με στόχο την επίτευξη του πόντου. Αυτό το στοιχείο  πιστεύω είναι που δίνει ομορφιά και γοητεία στο βόλεϊ, παρότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη σωματική επαφή μεταξύ των αθλητών, όπως στα υπόλοιπα ομαδικά.

-Να βάλουμε επίλογο με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου σου. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στην ομάδα;

Η ανανέωση του συμβολαίου μου ήταν αποτέλεσμα και συνδυασμός των πολύ καλών σχέσεων που αναπτύχθηκαν με τους ανθρώπους της ομάδας κατά την διάρκεια της περασμένης περιόδου. Από την στιγμή που οι συνθήκες παρέμειναν ιδανικές επήλθε η συμφωνία. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία και να έχουμε μία χρονιά γεμάτη υγεία.

ΠΗΓΗ: http://dinataathlitika.gr

Διαβάστηκε 1430 φορές