ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ υφίσταται ως Σύλλογος από το 1997 με έδρα τη Χαλκίδα και συμμετέχει ανελλιπώς στα Τοπικά, Περιφερειακά και Πανελλήνια πρωταθλήματα βόλεϊ.

Είναι το πρώτο αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε στη Χαλκίδα αποκλειστικά για να αναπτύσσει και να διαδίδει το βόλεϊ και το Μπιτς βόλεϊ.

Ιδρυτής του Συλλόγου ο ακούραστος εργάτης του βόλεϊ Γιάννης Καρκαλής το όνομα του οποίου έχει συνδυαστεί με το Χαλκιδέϊκο βόλεϊ και τον αθλητισμό.

Για τον ίδιο αποτελεί τη συνέχεια μιας επιτυχημένης πορείας του στο βόλεϊ της Χαλκίδας αρχικά ως αθλητής και μετά ως ο προπονητής των Εθνικών Κατηγοριών και ταλέντων όπως χαρακτηρίστηκε στην ΑΓΕΧ επί θητείας του.

Ως κύρια σύνθετη ονομασία ο «ΗΡΑΚΛΗΣ της ΧΑΛΚΙΔΑΣ» συνταιριάζει τον μέγιστο Έλληνα ημίθεο Ηρακλή με την προϊστορική και ιστορική Χαλκίδα και αποτελούν τα σύμβολα εκείνα που χαράζουν την υπερήφανη πορεία του Αθλητικού Συλλόγου.

Σήμερα ο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» συμβολίζει την συνέπεια, την αγάπη και τη θέληση ώστε οι νέοι και νέες να διδάσκονται τις αξίες της ζωής, την ιδέα του αθλητισμού, την έννοια της ομαδικότητας, τη χαρά τη νίκης και τη σημασία της ήττας και προπαντός να αγαπούν και να αισθάνονται υπερήφανοι για την πόλη καταγωγής τους.

Ο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» σήμερα δεν είναι ένας απλά ένας αθλητικός σύλλογος για την πόλη μας, αλλά η καρδιά του αθλήματος, το πρότυπο για την επόμενη μέρα του Χαλκιδέικου αθλητισμού.

Το σήμα του Ηρακλή Χαλκίδας έχει έντονη δυική αναφορά με το κεφαλαίο γράμμα «Η» στην ελληνική ή λατινική αλφάβητο μινιμαλιστικά να τονίζει το αρχικό γράμμα των ονομάτων του μυθικού ήρωα «Ηρακλής» - «Heracles» και της Χαλκίδας «Halkida», ενώ σχηματικά αναπαριστά το σήμερα με την Νέα Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας (Η).

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, με πλούσια ιστορία 20 χρόνων και προσφορά στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και την Κοινωνία της Χαλκίδας καλλιεργεί μέχρι σήμερα αποκλειστικά την πετοσφαίριση (Volley) και την πετοσφαίριση παραλίας (BeachVolley), προάγοντας το άθλημα στη σάλα και την παραλία, φέρνοντας κοντά του κάθε μέρα περισσότερους αθλούμενους αλλά και φίλους του αθλητισμού.

Στα αθλητικά τμήματα του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ αθλούνται καθημερινά πλέον των 240 αθλητών και αθλητριών. Ο Σύλλογος διατηρεί τμήματα βόλεϊ και Μπιτς Βόλεϊ όλων των κατηγοριών, Ακαδημιών, Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων, Γυναικών, Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων, Ανδρών και έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις.

Ιδιαίτερα στις ακαδημίες οι αθλητές και αθλήτριες εκτός από την εκμάθηση του αθλήματος, διδάσκονται τα μηνύματα της ευπρεπούς συμπεριφοράς και του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Παράλληλα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρωτοπορεί και δίνει τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά να συμμετέχουν σε beachvolleysportscamp και σε φιλόδοξους αθλητές και αθλήτριες να συμμετέχουν σε VolleyballTrainingCamp για τη βελτίωση και την τεχνική γνώση του αθλήματος.

2014-2015:

Απόφαση σταθμός στην πορεία του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στα Εθνικά Πρωταθλήματα και την είσοδό του στον Επαγγελματικό Αθλητισμό, αποτελεί η πρωτοβουλία του  Γιάννη Καρκαλή να απορροφήσει ο σύλλογος της Χαλκίδας την κατηγορία του ανδρικού τμήματος της ΓΕ Μεσολογγίου και από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 η ομάδα βόλεϊ ανδρών του συλλόγου να αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

2015-2016

Η πρώτη συμμετοχή του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού πέτυχε την είσοδό του στο Final Four του Βόλου τον Μάιο του 2016, όπου κατέλαβε την 2η θέση και πανηγύρισε την άνοδό του στην μεγάλη κατηγορία της Α1 Εθνικής Βόλεϊ (Volleyleague).

2016-2017

Στην πρώτη συμμετοχή του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας – Volleyleague κατέλαβε την 9η θέση και κατόρθωσε ένα ακόμη άθλο να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανώτατο όργανο του συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση του ερασιτέχνη ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, η οποία διατηρεί τα δικαιώματα επί του συμβόλου και της όποιας μετατροπής του, των επισήμων χρωμάτων, της δημιουργίας νέων ή κατάργησης αθλητικών τμημάτων, καθώς και της εκλογής του Προέδρου. Μέχρι και το 2016 ο πρόεδρος του Ηρακλή Χαλκίδας ηγούνταν όλων των τμημάτων του συλλόγου. Από το 2016 το ΤΑΑ διοικείται ξεχωριστά από τριμελή επιτροπή ανά αγωνιστική περίοδο και έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Περίοδος                 Πρόεδρος

1997-2014         Γιάννης Καρκαλής

2014-2015         Γιάννης Βασιλείου

2015 – 2016      Αγγελική Φλώρου

2016 – 2017      Γιάννης Καρκαλής

2017- 2018        Γιάννης Καρκαλής

ΤΑΑ (τριμελής επιτροπή)

2016 – 2017 Γιάννης Καρκαλής – Ιωάννα Σαρακίνη – Στέλιος Χαρλαβάνης

2017-           Διαμαντής Θωμάς – Ηλίας Σκανδάλης – Κώστας Γρίλλιας

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Έως σήμερα ...

Σταύρος Σφυρίδης (Αντιπρόεδρος) - Δημήτρης Καραντάκης - Δημήτρης Κακάτσος - Στέλιος Χαρλαβάνης – Γιάννης Βασιλείου - Μαρία Αναστασιάδου - Γιώργος Χριστόπουλος

Παλαιότερα …

Οδυσσέας Μπάνος - Στέργιος Καντούρος - Κώστας Τριανταφύλλου κ.ά.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Από το 1997 έως και σήμερα κατά χρονολογική σειρά.

Βασίλης Καρκαλής, Δημήτρης Αναστασίου, Βιργινία Μπαλάνου, Αντώνης Μακρής, Σοφία Ιορδανίδου, Γιάννης Καρκαλής, Τάσος Σαλεμής, Βαγγέλης Περσίδης, Θανάσης Παπαθανασίου, Κατερίνα Βυτερούλη, Σπύρος Γκολίτσης, Χρήστος Μπουκουβάλας, Αργύρης Αντιφάκος, Μάκης Κολτσιάκης, Δήμος Ζυμαράκης, Σωτήρης Γκότσης.

Α1 - ΤΑΑ

Α΄ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

2016-2017 Σπύρος Γκολίτσης

2017-2018 Σπύρος Γκολίτσης

Β΄ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

2016-2017 Χρήστος Μπουκουβάλας

2017-2018 Σωτήρης Γκότσης

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

2016-2017 Γιάννης Καραφυλλίδης

2017-2018 Γιάννης Καραφυλλίδης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

2016-2017 Αντώνης Τάρλας

2017-2018 Σωτήρης Γκότσης

TEAM MANAGER

2016-2017 Σταύρος Σφυρίδης / Στέλιος Χαρλαβάνης

2017-2018 Γιώργος Χριστόπουλος

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Γιάννης Καρκαλής

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΨΗΛΑ!

Στον ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ δίνεται πλέον η δυνατότητα να αντιπροσωπεύσει το βόλεϊ και τον αθλητισμό της Χαλκίδας σε νέους εθνικούς και διεθνείς αθλητικούς δρόμους της ανάπτυξης, της διάδοσης και της αθλητικής διάκρισης. Να βάλει το βόλεϊ στις καρδιές όλων και με το σύνθημα όλοι μαζί μπορούμε ψηλά να συνεχίσει να κάνει υπερήφανους όλους τους Χαλκιδέους.