Πρώτη ήττα για τις γυναίκες από τον ισχυρό Άγιο Στέφανο Κύριο

Την πρώτη φετινή ήττα γνώρισαν οι γυναίκες του Ηρακλή Χαλκίδας από τον ισχυρό Άγιο Στέφανο. Η ομάδα του Κώστα Γιαννέλη παρουσιάστηκε με δύο βασικές ελλείψεις (Μάγδα Βούλγαρη, Αννέζα Μπάνου), που σίγουρα την επηρέασαν. Παρά το γεγονός αυτό, ο Ηρακλής ήταν ανταγωνιστικός στα δύο από τα τρία σετ που παίχτηκαν. Ειδικά στο τρίτο σετ κάποια λάθη επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να ανατρέψουν το 22-20 με το οποίο ήταν μπροστά η ομάδα της Χαλκίδας και τελικά να φτάσουν στην νίκη.

Στο πρώτο σετ ο Άγιος Στέφανος με σερι εννιά επιτυχημένων επιθέσεων ξέφυγε με 5-14 και παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων προς το τέλος του σετ, το κατέκτησε άνετα. Διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο επόμενο σετ, με τις γυναίκες του Ηρακλή να παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα απέναντι σε ένα καλογυμνασμένο σύνολο. Τελικά όμως οι φιλοξενούμενες ήταν πιο συγκεντρωμένες στις τελευταίες επιθέσεις του δεύτερου σετ, κάτι που τις βοήθησε να πάρουν διαφορά και να φτάσουν στην κατάκτηση του.

Ήταν αντικειμενικά ο πιο ισχυρός αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει φέτος για το πρωτάθλημα ο Ηρακλής Χαλκίδας, του οποίου το νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ έχει μόνο κέρδη και πάνω από όλα πολύτιμες εμπειρίες να πάρει σε τέτοιες συναντήσεις, ακόμη και όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Φέτος στο γυναικείο τμήμα επιχειρείται ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, με τον κορμό της ομάδας να αποτελείται από κορασίδες, που έχουν δείξει πως έχουν μεγάλες δυνατότητες και όλο το μέλλον μπροστά τους, όπως φαίνεται και από το πολύ καλό ξεκίνημα με τέσσερις νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια.

Ο προπονητής του Άγιου Στέφανου Γιάννης Φάκας έμεινε ευχαριστημένος απ΄ την νίκη και τις προσπάθειες των αθλητριών του και προέβλεψε πως ο Ηρακλής θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα του ομίλου του, που του δίνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Κώστας Γιαννέλης τόνισε πως την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες την έκανε κυρίως το θέμα των προπονήσεων: ΄΄Γνωρίζω πως ο σημερινός μας αντίπαλος κάνει κάθε μέρα μιάμιση ώρα προπόνηση, κάτι που εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα και πέρα από αυτό στις ώρες που έχουμε δυστυχώς σχεδόν πάντα έχουμε αρκετές απουσίες, λόγω υποχρεώσεων των κοριτσιών. Ήταν κάτι που φάνηκε στο σημερινό παιχνίδι και έδωσε την νίκη στην πιο γυμνασμένη ομάδα του Άγιου Στέφανου. Κάναμε κάποιες ΄΄αλχημείες΄΄ κατά την διάρκεια του αγώνα, προσπαθώντας να καλύψουμε τις δύο βασικές απουσίες που είχαμε και καταφέραμε να παλέψουμε το δεύτερο σετ και να διεκδικήσουμε το τρίτο, το οποίο χάθηκε λόγω απειρίας από την δικιά μας πλευρά.΄΄

ΣΕΤ: 0-3 (15-25, 19-25, 23-25).

Ηρακλής Χαλκίδας (Γιαννέλης): Καραφέρια, Κουσερή, Δήμου, Βασιλείου, Καραντάκη, Θωμά / Καραντώνια (λ) - Λύκου, Κουβαρά, Γιαννακού-Καίσαρη, Ράνου Μ.

Άγιος Στέφανος (Φάκας): Μούρου, Σαρηγιαννόγλου, Διασάκου, Μπούρη, Κουρλάμπα, Συμεωνίδου / Βινιεράτου (λ) - Πάντου, Καλογερά, Δημούδη.

Διαβάστηκε 983 φορές