Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League 2018-19 Κύριο

Παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, μελών του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, εκπροσώπων των σωματείων, αθλητών, διαιτητών και των προέδρων των κορυφαίων ευρωπαϊκών λιγκών βόλεϊ που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ευκαιρία των εργασιών του Δ.Σ. της V.L.A. πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Coral η κλήρωση του πρωταθλήματος 2018-19, η παρουσίαση των καινοτομιών του νέου πρωταθλήματος και επίσης έγινε και η βράβευση των κορυφαίων της σεζόν 2017-18.

Υπενθυμίζεται πως στο πρωτάθλημα 2018-19 θα αγωνιστούν 11 ομάδες ενώ ο στόχος είναι από τη σεζόν 2020-21 να αγωνίζονται 10 ομάδες. Το εναρκτήριο σερβίς θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου 2018.

Στο ίδιο τραπέζι μαζί

Η εκδήλωση της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος της Volley League ένωσε τους εκπροσώπους των πιο δημοφιλών ελληνικών ομάδων και στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για το νέο πρωτάθλημα.

Oι βραβεύσεις

Πριν από την κλήρωση τιμήθηκαν οι κορυφαίοι της σεζόν 2018-19 όπως αναδείχτηκαν μέσα από την ψηφοφορία των προπονητών. Βραβεύτηκαν:

Καλύτερος διαγώνιος ο Καναδός Τέιλορ Χαντ της Κηφισιάς. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της V.L.A. Φιλίπ Μπουν

Καλύτερος κεντρικός αναδείχτηκε ο Γερμανός του Ολυμπιακού Μάρκους Μπέμε και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της γερμανικής λίγκας Μίκαελ Εβερς.

Καλύτερος κεντρικός βραβεύτηκε ο Γιώργος Πετρέας. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της γαλλικής Λίγκας (στην οποία έχει αγωνιστεί ο Πετρέας) Αλέν Γκριζέρ.

Καλύτερος ακραίος βραβεύτηκε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που τη σεζόν 2017-18 αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ και πλέον είναι στον Ολυμπιακό. Την βράβευση έκανε ο CEO της ιταλικής λίγκας Μάσιμο Ρίκι.

Καλύτερος ακραίος βραβεύτηκε ο Ολλανδός Γέρουν Ράουβερντινκ του Ολυμπιακού και για λογαριασμό του παρέλαβε το έπαθλο ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Νίκος Μαντούβαλος. Την απονομή έκανε ο διευθυντής της πολωνικής λίγκας Βόιτσεκ Κάσπριζικ.

Καλύτερος ακραίος βραβεύτηκε ο Πολωνός Φαμπιάν Ντρίζγκα του Ολυμπιακού και λόγω της απουσίας του το έπαθλο παρέλαβε ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Νίκος Μαντούβαλος. Την απονομή έκανε ο διευθυντής της πολωνικής λίγκας Βόιτσεκ Κάσπριζικ.

Καλύτερο λίμπερο βραβεύτηκε ο Δημήτρης Ζήσης που τη σεζόν 2017-18 ήταν στον Φοίνικα Σύρου και το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Αρβανίτης.

Ανερχόμενο αστέρι του πρωταθλήματος Κ20 αναδείχτηκε ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος του Παναθηναϊκού. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου.

Κορυφαίος προπονητής για την σεζόν 2017-18 αναδείχτηκε ο Σάκης Μουστακίδης του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Την βράβευση έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Πολυτιμότερος αθλητής του πρωταθλήματος 2017-18 MVP Βίκος Cola αναδείχτηκε ο Βούλγαρος του Ολυμπιακού Τοντόρ Αλεξίεφ που είχε παραλάβει το έπαθλο του με την λήξη του πρωταθλήματος και έστειλε χαιρετισμό από την Πορτογαλία όπου θα αγωνίζεται τη σεζόν 2018-19.

Οι βραβεύσεις σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ακολούθησαν ειδικές βραβεύσεις. Δόθηκαν αναμνηστικά λάβαρα στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος και το έπαθλο παρέλαβε ο Γενικός Αρχηγός του Ερασιτέχνη Γιάννης Δαλέζιος.

Στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2018. Την βράβευση στον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ Κώστα Παϊσιάδη έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.

Στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Την βράβευση έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και το έπαθλο παρέλαβε ο Γενικός Αρχηγός του Ερασιτέχνη Γιάννης Δαλέζιος.

Στην ΑΕΚ για την άνοδο της και την έβδομη επιστροφή της στην Volley League και μάλιστα ως αήττητη πρωταθλήτρια στο Νότιο όμιλο της Α2 ανδρών. Το έπαθλο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο.

Στον Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής για την επιστροφή της στην Volley League μετά από 20 χρόνια. Το έπαθλο παρέλαβε ο πρόεδρος του ΤΑ Κομοτηνής Τάσος Πετρίδης. Παρέλαβε το έπαθλο από τον Γ.Γ. της ΕΟΠΕ Νεκτάριο Χαλβατζή.

Ειδικές βραβεύσεις

Επίσης τιμήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος για τις επιτυχίες της Εθνικής γυναικών και Εθνικής ανδρών. Ο Καραπέτσος φώναξε τον Γιώργο Πετρέα να παραλάβει το έπαθλο από τον Γ.Γ. της ΕΣΑΠ Αντώνη Τελόπουλο.

Διαιτητής της σεζόν 2017-18 αναδείχτηκε ο Γιώργος Γεωργουλέας που σταμάτησε και την ενεργό δράση. Ελαβε την διάκριση του από τον Α΄αντιπρόεδρο της ΕΣΑΠ Κώστα Παϊσιάδη του ΠΑΟΚ.

Καλύτερος κομισάριος της σεζόν 2017-18 αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Βαρθαλίτης και επειδή απουσίαζε το έπαθλο παρέλαβε η κόρη του από τον Β΄αντιπρόεδρο της ΕΣΑΠ και πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου.

Κορυφαίος στατιστικολόγος της σεζόν 2017-18 αναδείχτηκε ο Γιάννης Γεωργιάδης του Ολυμπιακού. Πήρε το έπαθλο του από τον πρόεδρο της Κηφισιάς Γιώργο Παπαδόπουλο.

Ταρνατόρος: Αλλάζουν πολλά προς το καλύτερο

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία και χαιρόμαστε που βλέπουμε αρκετό κόσμο γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι μια ωραία σεζόν, με ανταγωνιστικές ομάδες. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που θεωρώ κομβική για το πρωτάθλημα και το ελληνικό βόλεϊ. Ξεκινήσαμε καλά από το καλοκαίρι όπου όλες οι ομάδες πήραν άδεια, είχαμε γόνιμο διάλογο με τους αθλητές και την ΕΟΠΕ και είχαμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι με τις Εθνικές ομάδες και αξίζουν συγχαρητήρια για τις διακρίσεις. Φέτος είμαστε 11 ομάδες υλοποιώντας μια απόφαση που συζητάμε εδώ και χρόνια και στηριζόμενη σε μια μελέτη που λέει ότι το πρωτάθλημα πρέπει να είναι με 10 ομάδες… Πήραμε μια γενναία απόφαση που το 2019-2020 θα μας βρει με 10 ομάδες.. Έχουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό καλών ομάδων, έχουμε τους χορηγούς μας και αισιοδοξώ ότι θα έχουμε και φέτος τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ… Ο κ. Βασιλειάδης είναι από τους ελάχιστους Υπουργούς που είναι κοντά στο βόλεϊ και ελπίζω να συνεχίσει να μας βοηθάει… Κάτι αλλάζει… Κάτι αλλάζει στην ΕΟΠΕ, στην ΕΣΑΠ, στις ομάδες μας… Πολλοί αθλητές μας ξενιτευόντουσαν αλλά τώρα φέτος πολλοί διεθνείς γυρίζουν πίσω και αυτό δείχνει ότι σιγά, σιγά οι ομάδες ανακτούν την εμπιστοσύνη. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τις κορυφαίες λίγκες και τους ευχαριστώ που βρίσκονται εδώ μαζί μας…».

Βασιλειάδης: Πρωτοπόρο το βόλεϊ

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Μετά τον ανασχηματισμό θα με υποστείτε για τουλάχιστον ένα χρόνο και θα πρέπει να βρούμε πως θα πορευτούμε έχοντας ως εφόδιο την καλή συνεργασία από την πρώτη στιγμή της θητείας μου γιατί ήθελα να βοηθήσω το βόλεϊ. Ήμουν τυχερός που ήταν στην προεδρεία της ΕΟΠΕ ο Γιώργος Καραμπέτσος ενώ ήταν ένα στοίχημα η επιστροφή της βόλεϊ λιγκ στην ΕΡΤ που είχε επιτυχία και πάνω εκεί θα χτίσουμε. Είναι πολιτική μας να είναι η κεντρική αθλητική σκηνή ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες. Θα ήθελα να χαιρετήσω όλες τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά η φετινή και είναι σημαντικές οι διακρίσεις των Εθνικών ομάδων. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Λίγκας για την εξαιρετική συνεργασία γιατί παρά τις δυσκολίες και τις διαφωνίες με σύνεση τα αντιμετωπίσαμε όλα και βρήκαμε τις λύσεις. Έρχεται μια νέα χρονιά, με αλλαγές στο νομικό καθεστώς, νέα εποχή όπου θέλουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες και τους παράγοντες για να μην έχουν προβλήματα»

Καραμπέτσος: Είμαι αισιόδοξος

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος αρχικά διάβασε αποσπάσματα από την επιστολή που είχε στείλει στον Υφυπουργό τον περασμένο Ιούλιο και στη συνέχεια τόνισε απευθυνόμενος προς αυτόν: «Αναγνωρίζω την αγάπη σου για το βόλεϊ και σε θερμοπαρακαλώ να μας βοηθήσεις στην προσπάθεια σωτηρίας του αθλήματος γιατί κάθε απόγευμα κάνουμε τον σταυρό μας που δεν κλείνουμε. Το βόλεϊ το υπηρετούμε και δε μας υπηρετεί και για αυτό οφείλουμε να δώσουμε λύσεις. Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω όλες τις δυνάμεις του βόλεϊ να εργάζονται σκληρά, με μικρές απολαβές για να ανεβάσουν το άθλημα. »

Μπουν: Μικρές χώρες, μεγάλες αποφάσεις

Ο πρόεδρος της V.L.A. Φιλίπ Μπουν δήλωσε: «Έχω πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα γιατί ήμουν μέλος της FIVB και της Ολυμπιακής Ακαδημίας και ήμουν εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Προέρχομαι από το Βέλγιο, που όπως κι η Ελλάδα είναι δύο μικρές χώρες, αλλά η VLA είναι μια οικογένεια που θέλει να αναμορφώσει το οικονομικό μοντέλο του βόλεϊ κι είναι απαραίτητο για αυτό να έχουμε την στήριξη των υπουργών αθλητισμού. Αύριο υπάρχει μια πολύ σημαντική συνάντηση με το συνδικάτο των παικτών και εκεί θα τεθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις σχέσεις των παικτών. Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή χρονιά».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

(13/10/18) 1η αγωνιστική 12η (12/1/19)

Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής Χαλκίδας
Εθνικός Αλ.-Ηρακλής Πετ. 2015
ΑΟΠ Κηφισιάς-ΑΕ Κομοτηνής
Π.A.O.K.-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Α.Ε.Κ.
Παμβοχαϊκός:Ρεπό

(20/10/18) 2η αγωνιστική 13η (19/1/19)

Παμβοχαϊκός-Φοίνικας Σύρου
Ηρακλής Χαλκίδας-Εθνικός Αλ.
Ηρακλής Πετ. 2015-ΑΟΠ Κηφισιάς
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
ΑΕ Κομοτηνής-Π.A.O.K.
Α.Ε.Κ.:Ρεπό

(27/10/18) 3η αγωνιστική 14η (2/2/19)

Εθνικός Αλ.-Παμβοχαϊκός
ΑΟΠ Κηφισιάς-Ηρακλής Χαλκίδας
Π.A.O.K.-Ηρακλής Πετ. 2015
Ολυμπιακός-ΑΕ Κομοτηνής
Α.Ε.Κ.-Παναθηναϊκός
Φοίνικας Σύρου:Ρεπό

(3/11/18) 4η αγωνιστική 15η (9/2/19)

Παμβοχαϊκός-ΑΟΠ Κηφισιάς
Φοίνικας Σύρου-Εθνικός Αλ.
Ηρακλής Χαλκίδας-Π.A.O.K.
Ηρακλής Πετ. 2015-Ολυμπιακός
ΑΕ Κομοτηνής-Α.Ε.Κ.
Παναθηναϊκός:Ρεπό

(10/11/18) 5η αγωνιστική 16η (16/2/19)

Π.A.O.K.-Παμβοχαϊκός
ΑΟΠ Κηφισιάς-Φοίνικας Σύρου
Ολυμπιακός-Ηρακλής Χαλκίδας
Α.Ε.Κ.-Ηρακλής Πετ. 2015
Παναθηναϊκός-ΑΕ Κομοτηνής
Εθνικός Αλ.:Ρεπό

(17/11/18) 6η αγωνιστική 17η (23/2/19)

Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός
Φοίνικας Σύρου-Π.A.O.K.
Εθνικός Αλ.-ΑΟΠ Κηφισιάς
Ηρακλής Χαλκίδας-Α.Ε.Κ.
Ηρακλής Πετ. 2015-Παναθηναϊκός
ΑΕ Κομοτηνής:Ρεπό

(24/11/18) 7η αγωνιστική 18η (2/3/19)

Α.Ε.Κ.-Παμβοχαϊκός
Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου
Π.A.O.K.-Εθνικός Αλ.
Παναθηναϊκός-Ηρακλής Χαλκίδας
ΑΕ Κομοτηνής-Ηρακλής Πετ. 2015
ΑΟΠ Κηφισιάς:Ρεπό

(1/12/18) 8η αγωνιστική 19η (9/3/19)

Παμβοχαϊκός-Παναθηναϊκός
Φοίνικας Σύρου-Α.Ε.Κ.
Εθνικός Αλ.-Ολυμπιακός
ΑΟΠ Κηφισιάς-Π.A.O.K.
Ηρακλής Χαλκίδας-ΑΕ Κομοτηνής
Ηρακλής Πετ. 2015:Ρεπό

(8/12/18) 9η αγωνιστική 20η (16/3/19)

ΑΕ Κομοτηνής-Παμβοχαϊκός
Παναθηναϊκός-Φοίνικας Σύρου
Α.Ε.Κ.-Εθνικός Αλ.
Ολυμπιακός-ΑΟΠ Κηφισιάς
Ηρακλής Πετ. 2015-Ηρακλής Χαλκίδας
Π.A.O.K.:Ρεπό

(15/12/18) 10η αγωνιστική 21η (23/3/19)

Παμβοχαϊκός-Ηρακλής Πετ. 2015
Φοίνικας Σύρου-ΑΕ Κομοτηνής
Εθνικός Αλ.-Παναθηναϊκός
ΑΟΠ Κηφισιάς-Α.Ε.Κ.
Π.A.O.K.-Ολυμπιακός
Ηρακλής Χαλκίδας:Ρεπό

(22/12/18) 11η αγωνιστική 22η (30/3/19)

Ηρακλής Χαλκίδας-Παμβοχαϊκός
Ηρακλής Πετ. 2015-Φοίνικας Σύρου
ΑΕ Κομοτηνής-Εθνικός Αλ.
Παναθηναϊκός-ΑΟΠ Κηφισιάς
Α.Ε.Κ.- Π.A.O.K.
Ολυμπιακός:Ρεπό

Πηγή: volleyleague

dalezios-vasileiadis.jpgpetridis-xalvatzis.jpgdalezios-agrapidakis.jpgpaisiadis-georgouleas.jpgkarabetsos-dalezios.jpgboura-vasileiadis.jpgalexiou-augou-dale-paisiadis.jpgalexiou-karabetsos.jpgbehme-evers.jpgkoumentakis-righi.jpg

 

Διαβάστηκε 1140 φορές