O Πέντρο Λουίς Ντα Σίλβα Σάντος "Πεντράο" MVP Βίκος Cola της 21ης αγωνιστικής Κύριο

O κεντρικός του ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας Πέντρο Λουίς Ντα Σίλβα Σάντος "Πεντράο" αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 21ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.


Ο 24χρονος κεντρικός του Ηρακλή Χαλκίδας ήταν ο κορυφαίος της ομάδας τους στην εκτός έδρας νίκησε επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ στην πρώτη επιτυχία μετά από έξι ήττες στο πρωτάθλημα και οκτώ συνολικά σε κύπελλο και λιγκ καπ Νίκος Σαμαράς. Με τη νίκη αυτή ο Ηρακλής Χαλκίδας κλείδωσε τη θέση του για τα πλέι οφ και διεκδικεί την 6η θέση που ήταν από την αρχή ο μεγάλος στόχος της διοίκησης.

Ολη η τακτική του Ηρακλή στηρίχτηκε πάνω στον Πεντράο ο οποίος αν και κεντρικός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στον κρίσιμο αγώνα στον Έβρο. Σημείωσε 18 πόντους με 8/12 τελειωμένες επιθέσεις και ποσοστό αποτελεσματικότητας 68%. Επίσης πήρε 6 πόντους από μπλοκ. Το πιο εντυπωσιακό ήταν το σερβίς του που πήρε 4 άσσους σε 18 προσπάθειες με 5 χαμένα.

Ο Πεντράο έχει γεννηθεί στις 25 Φεβρουαρίου 1994 και έχεις ύψος 2.05. Θεωρείται από τους καλύτερους επιθετικούς κεντρικούς με δύναμη στο σερβίς. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζονταν στην Κρουζέιρο με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα. Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή για την UPCN στην Αργεντινή και ήταν συμπαίκτης του διαγωνίου του ΠΑΟΚ Νικολάι Ουτσίκοφ. Η UPCN σε μία προσπάθεια να ανεβάσει τα ποσοστά της στο μπλοκ απέκτησε τον Αμερικανό Νταβίντ Λι και ο Πεντράο έμεινε ελεύθερος Αποκτήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Εχει κληθεί στις Εθνικές ομάδες υποδομής της Βραζιλίας.

«Αφιερωμένο στη μαμά και στο μπαμπά»

Ο 24χρονος Πεντράο ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και χαρακτηρίζει την Χαλκίδα «μαγικό μέρος» που έχει πολλά κοινά με την πατρίδα του. Αφιέρωσε την ατομική του διάκριση στους γονείς του. Μιλάι μόνο πορτογαλικά: «Είναι πολύ ευχάριστο νέο. Εβλεπα τις διακρίσεις των MVP αλλά δεν πίστευα πως θα μπορούσα να πάρω και εγώ έναν τέτοιο τίτλο. Είναι τιμή για μένα και την καριέρα μου. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στη μητέρα μου και στον πατέρα μου. Μου αρέσει πολύ η Χαλκίδα. Είναι ένα μαγικό μέρος, πολύ όμορφο καθαρό με χαμογελαστούς ανρθώπους. Είναι πολύ σημαντικό που βοήθησα με την απόδοση μου την ομάδα μου να σφραγίσει με αυτη την νίκη, την συμμετοχή της στα πλέιφ οφ. Από εδώ και πέρα η ομάδα μου θα παίξει πολύ καλύτερα για να πετύχει το στόχο της διότι δεν θα έχουμε τη μεγάλη πίεση των προηγούμενων αγώνων. Εχουμε καλή ομάδα και υπάρχει καλό κλίμα. Εχω άριστη συνεργασία και με τον συμπατριώτη μου πασαδόρο Γκελίνσκι. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και πολύ ανταγωνιστικό».

Διαβάστηκε 809 φορές