Στην πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός 3-1 τον ΠΑΟΚ Κύριο

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα του τουρνουά βόλεϊ που διοργανώνει και φέτος ο Ηρακλής Χαλκίδας στο κλειστό της Κανήθου, που με την προσθήκη του τάραφλεξ έχει γίνει πραγματικό γηπεδικό στολίδι του αθλήματος.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής λοιπόν, αναμετρήθηκαν ο πρωταθλητής Ελλάδος ΠΑΟΚ με την παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού βόλεϊ, τον Παναθηναϊκό, που φέτος φιλοδοξεί να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα μετά από αρκετές περιόδους, ενώ και ο ΄΄δικέφαλος΄΄ στοχεύει  να επαναλάβει την περσινή του πρωτιά.

 

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που είχε στην διάθεση του σχεδόν όλους τους παίχτες του ρόστερ, κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε με περισσότερες ελλείψεις.

 

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πρώτα δύο σετ με το ίδιο σκορ (20-25), με σχετική άνεση. Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίτο και μείωσε σε 1-2, ενώ κρατούσε το προβάδισμα μέχρι τα μέσα του τέταρτου σετ, δείχνοντας ότι το ενδεχόμενο για να κριθεί ο αγώνας στο τάι-μπρέικ δεν ήταν καθόλου απίθανο.

 

Τελικά και αφού οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο προς το τέλος του σετ, ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους, φτάνοντας σε ματς μπολ (22-24), το οποίο κατάφερε να αξιοποιήσει.

 

Το τουρνουά συνεχίζεται το Σάββατο 1 Οκτώβρη, με τον Ηρακλή Χαλκίδας να τίθεται αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, ενώ την Κυριακή 2 Οκτώβρη ολοκληρώνεται με τον αγώνα Ηρακλής Χαλκίδας-Παναθηναϊκός. Όλα τα παιχνίδια του τουρνουά έχουν ώρα έναρξης 6 μ.μ.

 

ΣΕΤ: 20-25 (27΄), 20-25 (30΄), 25-22 (35΄), 22-25 (34΄).

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς, Σωτηρίου, Σμαραγδής, Σακόγλου, Παπαδόπουλος, Πανταζίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Γκάρας (λ).

Παναθηναϊκός (Ανδρεόπουλος): Ρανγκέλ, Μαρούλης, Τσίροβιτς, Πανταλέων, Γκονζάλες, Δημητριάδης,Δαρίδης (λ)-Μπέλος, Χαραλαμπίδης, Ρεζκ.

 

Διαβάστηκε 1018 φορές