Εύη Βασιλείου: ''Όταν κάνεις κάτι που σε γεμίζει, βρίσκεις και διάθεση και χρόνο'' Κύριο

Η Εύη Βασιλείου γεννήθηκε στη Χαλκίδα και τελείωσε το Λύκειο Κανήθου. Είναι Φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Αθηνών με εξειδίκευση την Θεραπευτική Ιππασία με Αποκατάσταση σε παιδιά και ενήλικες και ιδιοκτήτρια του χώρου μασάζ «Corpo & Anima Massaggio » στη Χαλκίδα. Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά και γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο της με διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και ταξίδια. Συνδυάζει την επαγγελματική και επιχειρηματική της δραστηριότητα με τον αθλητισμό. Η Χαλκιδέα αθλήτρια και αρχηγός του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, μίλησε στο IRAKLISXALKIDAS.GR για την ίδια, την ομάδα, το τοπικό βόλεϊ και την Χαλκίδα.

-       evivasileiou8Ασχολείσαι από το 1998 με το βόλεϊ και έκτοτε είσαι αθλήτρια του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

 Ναι, παίζω βόλεϊ από 9 ετών και από τότε είμαι στον Ηρακλή Χαλκίδας, με κάποια διαλείμματα βέβαια, όταν πήγα δανεική σε ομάδες του Πειραιά και τη Αθήνας, όπου βρισκόμουν για σπουδές.

-       Είσαι ο φυσικός αρχηγός της γυναικείας ομάδας. Αλήθεια έπειτα από τόσα χρόνια πώς νιώθεις και τί είναι αυτό που σε κρατάει στην ομάδα;

 Η αλήθεια είναι ότι με χαροποιεί και με συγκινεί παράλληλα το γεγονός ότι θεωρούμαι φυσικός αρχηγός!! Είναι κάτι που δείχνει την εκτίμηση των παραγόντων και των μελών του συλλόγου. Όσον αφορά στην παραμονή μου στον Ηρακλή, έχει να κάνει με το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και τη διάθεση επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν με τη βοήθεια όλων.

-       Τί έχεις να πεις προς τις νέες αθλήτριες που πλαισιώνουν το φετινό ρόστερ της γυναικείας ομάδας;

 Πιστεύω ότι τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία, συμμετέχοντας στο γυναικείο τμήμα, την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν βάζοντας ατομικούς στόχους για βελτίωση, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν και γιατί όχι να ξεπεράσουν εμάς τις μεγάλες ( όπως μας αποκαλούν ).

-       Η επανεκκίνηση που χαρακτηρίζει φέτος τον ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ δίνει και πίστωση χρόνου στους στόχους του τμήματος;

Στόχους θέτουμε κάθε χρόνο. Η φετινή γυναικεία ομάδα είναι εντελώς διαφορετική από την περσινή. Ο μέσος όρος ηλικίας έχει κατέβει σημαντικά, καθώς συμμετέχουν πολλές κορασίδες ακόμα και στη βασική εξάδα, επομένως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου, αφού ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί ο παικτικός χαρακτήρας των μικρότερων σε ηλικία αθλητριών. Επίσης καλούνται να βρουν ρυθμό και να « δέσουν » με τις μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες, ώστε να σχηματίζεται ένα ομοιογενές, από άποψη απόδοσης, σύνολο.

eviapfsw25919

-       Είσαι φυσικοθεραπεύτρια, ιδιοκτήτρια του Corpo & AnimaMassaggio και βοηθός προπονήτρια στον ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Συνδυάζεις τον αθλητισμό με την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Πώς τα καταφέρνεις;

Δεν είναι δύσκολο, όταν κάνεις κάτι που σε γεμίζει, βρίσκεις και τη διάθεση και το χρόνο για να είσαι συνεπείς στις υποχρεώσεις σου. Η αλήθεια είναι με το νέο μου εγχείρημα, το Corpo & Anima, ο ελεύθερος χρόνος έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, καθώς συνεχίζω να εξασκώ τη φυσικοθεραπευτική μου ιδιότητα και να ασχολούμαι με τις νευρολογικές παθήσεις παιδιών και ενηλίκων τις ώρες που είμαι εκτός του προαναφερόμενου χώρου. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, η προπόνηση στο τέλος της ημέρας είναι και ένας τρόπος αποβολής της συσσωρευμένης έντασης της δουλειάς. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνω να τα συνδυάζω όλα με επιτυχία μέχρι στιγμής.

-       Δεν έχεις σκεφτεί να παγώσεις για ένα διάστημα μία από τις παραπάνω δραστηριότητές σου;

Κάτι τέτοιο θα συνέβαινε μόνο στην περίπτωση που κάποια από τις δραστηριότητες δε με ευχαριστούσε και θα προτιμούσα να τη σταματήσω από το να μένω σε μία δυσάρεστη για εμένα κατάσταση.

-       Είχες την ευκαιρία να έχεις επαγγελματική σταδιοδρομία σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα αλλά προτίμησες την Ελλάδα και την πόλη καταγωγής σου την Χαλκίδα. Δύσκολη απόφαση;

Η δύσκολη απόφαση για εμένα είναι να αφήσω την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε σχετικά πρόσφατα μία περίοδος που σκεφτόμουν αρκετά έντονα να δοκιμάσω τον εαυτό μου στο εξωτερικό. Επειδή, όμως, σαν άνθρωπο με διακρίνει το πείσμα και η « καλή ξεροκεφαλιά », αποφάσισα να μείνω στον τόπο μου και να δημιουργήσω εγώ τις προϋποθέσεις εξέλιξής μου, ανοίγοντας το Corpo & Anima Massaggio, μία επιχείρηση που το αντικείμενό της είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της ενασχόλησής μου με τις νευρολογικές παθήσεις. Η εναλλαγή αυτή των δραστηριοτήτων μέσα στη μέρα με ξεκουράζει νοητικά και δε με αφήνει να πέσω στην παγίδα της ρουτίνας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να είμαι αρκετά αποδοτική και στους δύο τομείς!!

-       Οι επιλογές σου δείχνουν ότι αγαπάς τη δουλειά σου, τον αθλητισμό και τη Χαλκίδα!

Ασχολούμαι γενικά με τον αθλητισμό από 4 ετών. Η αγάπη μου για την άθληση με οδήγησε στην επιλογή του επαγγέλματός μου, αφού η φυσικοθεραπεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση. Έτσι πραγματοποιώ και τις δύο μου αγάπες ( βόλεϊ και φυσικοθεραπεία ) στον τόπο όπου μεγάλωσα.

-       Πώς βλέπεις τη Χαλκίδα ως πόλη διαμονής, δουλειάς και οικογένειας;

Η Χαλκίδα είναι μία όμορφη πόλη, πολύ κοντά στην Αθήνα, αλλά με πολύ πιο ήπιο ρυθμό ζωής. Το γεγονός αυτό την κάνει αρκετά ελκυστική ως επιλογή τόπου διαμονής και εργασίας. Ένα, όμως, από τα αρνητικά στοιχεία της είναι η έλλειψη θέσεων παρκαρίσματος, που πολλές φορές εξαντλεί την υπομονή των οδηγών. Εξαιρώντας, όμως, το προηγούμενο, θεωρώ ότι είναι μία υπέροχη πόλη για να μεγαλώσει ένα παιδί, αφού δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά παρέχει πολλές επιλογές για διασκέδαση, άθληση κτλ.

evi22

-       Τα ταξίδια αποτελούν αγαπημένο σου χόμπι. Μίλησέ μας γι’ αυτό!

Τα ταξίδια μου άρεσαν από μικρή, φρόντισε άλλωστε και μέλος της οικογένειάς μου να μου ανοίξει αυτόν τον ορίζοντα. Ενήλικη πλέον, προτιμώ τα ταξίδια στο εξωτερικό και μάλιστα χωρίς να συμμετέχω σε ταξιδιωτικό γκρουπ. Βγάζω μόνη μου το πρόγραμμα του ταξιδιού, βρίσκω την τοπική συγκοινωνία, μετακινούμαι με αυτή και γενικά επιδιώκω, όσο είναι δυνατό κάτι τέτοιο, να ακολουθώ την καθημερινότητα των ντόπιων. Πιστεύω ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να κατανοήσει καλύτερα την κουλτούρα ενός λαού, να κρατήσει στις αποσκευές του τα καλά της στοιχεία και να τα φέρει πίσω στη χώρα του.

-       Για να επανέλθουμε στα αθλητικά. Ποια είναι η γνώμη σου για το τοπικό βόλεϊ και Μπιτς βόλεϊ;

Στο παρελθόν το τοπικό βόλεϊ βρισκόταν σε υψηλότερο επίπεδο, τόσο από άποψη κατηγορίας στα πρωταθλήματα όσο και από άποψη θέσης στις καρδιές των Χαλκιδέων. Με τα χρόνια αυτό άλλαξε, αλλά πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά να κερδίσει ξανά τη θέση που του αξίζει. Όσον αφορά στο Μπιτς βόλεϊ, πιστεύω ότι είναι κάτι καινούριο για την πόλη και ο κόσμος δεν έχει εξοικειωθεί στη θέασή του. Όταν το γνωρίσει καλύτερα, μέσω του συλλόγου του Ηρακλή Χαλκίδας, θα καταλάβει ότι μπορεί να μοιάζει με το βόλεϊ σάλας, αλλά είναι ένα ξεχωριστό άθλημα, με λίγο διαφορετικούς κανονισμούς και ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Πιστεύω, λοιπόν, πως απλώς χρειάζεται το χρόνο του για να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν οι Χαλκιδέοι.

evibvkalamia

-       Στα προηγούμενα χρόνια το γυναικείο βόλεϊ του ΗΡΑΚΛΗ βρισκόταν στη σκιά του ανδρικού τμήματος και της Volleyleague.

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι και λογικό που συνέβη κάτι τέτοιο, αφού το ανδρικό τμήμα κατάφερε να ανέβει στην πρώτη εθνική κατηγορία. Πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητα κακό το γεγονός ότι ένα τμήμα βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου, από τη στιγμή που προβάλλεται ο Ηρακλής Χαλκίδας σαν σύνολο και προσελκύει καινούρια παιδιά για να τα εντάξει στο χώρο του βόλεϊ.

-       Πιστεύεις ότι στο νέο σχεδιασμό της ομάδας έχει προτεραιότητα το γυναικείο τμήμα;

Από άποψη προβολής, ναι. Θα πρέπει, όμως, να δοθεί βαρύτητα και στην ανάδειξη νέων, μικρότερων σε ηλικία και ταλαντούχων παικτριών. Σε αυτό το σκοπό εξυπηρετεί το γυναικείο τμήμα, μέσα από το οποίο, όπως είπα και πριν οι μικρότερες αθλήτριες θα αποκτήσουν εμπειρία.

www.iraklisxalkidas.gr

 

Διαβάστηκε 1897 φορές