Ιδρυτική Διακήρυξη

"ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

Η Ομάδα Φίλων με την επωνυμία «ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ιδρύεται σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2018 στην Χαλκίδα με απόφαση του Αθλητικού Σωματείου ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Για τον Σύλλογο αποτελεί την έκφραση της απλής, άμεσης και ειλικρινούς βούλησης των φίλων του Ηρακλή Χαλκίδας να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την πορεία των ομάδων ανδρών, γυναικών και Εθνικών Κατηγοριών.

Στόχος να εκπροσωπείται υπερήφανα ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και η Χαλκίδα στις κορυφαίες θέσεις των πρωταθλημάτων της χώρας και να στηρίζεται με κάθε δυνατό τρόπο η Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας.

Αποτελείται από φιλάθλους της Χαλκίδας, της Εύβοιας, φίλους του Ηρακλή Χαλκίδας, ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα και διαφορετικές γενιές.

Τους συνδέει, όμως, κάτι πολύ ισχυρό: η αγάπη για τον αθλητισμό, το βόλεϊ, την παιδεία και προκοπή του τόπου, η αγάπη γι’ αυτό το μοναδικό επίτευγμα του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Γι’ αυτό αποφασίζεται σήμερα η πρόσκληση της διοίκησης προς όλους τους φιλάθλους με στόχο την ένωση όλων των δυνάμεων .

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ μέχρι σήμερα είναι σε κάθε του βήμα πρωτοπόρος. Έκανε το αδύνατο δυνατό και πέρασε σε όλους ότι όλα μπορούν να γίνουν χωρίς "Μεσσίες", αλλά με πολύ δουλειά και πίστη για το αποτέλεσμα.

Έγινε η πρώτη ομάδα της Χαλκίδας που συμμετέχει στον επαγγελματικό αθλητισμό και ξεπέρασε τα στενά τοπικά όρια, η πρώτη ομάδα που έφερε τεχνικούς από άλλα σημεία της χώρας, η πρώτη ομάδα που έφερε παίκτες από όλο τον πλανήτη και σήμερα γίνεται η πρώτη ομάδα που αποκτά οργανωμένη Ομάδα Φίλων και Φιλάθλων με την επωνυμία «ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Επί της ουσίας ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ γίνεται η πρώτη ομάδα που εισάγει μοντέλο ομάδας με λαϊκή βάση αφού τα μέλη της ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ θα εκλέγουν δημοκρατικά Διοίκηση που θα βρίσκεται δίπλα στη Διοίκηση της ομάδας θα ενημερώνεται και θα συνεργάζεται ώστε η πορεία της ομάδας να είναι κοινό αποτέλεσμα της θέλησης όλων των φιλάθλων της πόλης.

Στόχος της ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ είναι η δημιουργία ενός φορέα διαλόγου, έκφρασης, ενημέρωσης και δράσης όλων των φίλων του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Προτεραιότητα της Ομάδας Φίλων είναι η εξασφάλιση της αυτόνομης οικονομικής βιωσιμότητας και ευμάρειας του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και η διασφάλιση και διατήρηση της ομάδας σε κορυφαίο επίπεδο.

Ταυτίζεται με το όραμα του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και με τα συνθήματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ!

Η «ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», εδράζεται στις ακόλουθες αρχές:

 - Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ είναι ο πρεσβευτής του «ευ αγωνίζεσθαι». Το βόλεϊ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι. Είναι ένας ισχυρός κοινωνικός δεσμός. Η ομάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ραντεβού του Σαββατοκύριακου. Είναι μια συλλογική ταυτότητα. Κι αυτό που προσφέρει στους φίλους και οπαδούς της είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από την χαρά της νίκης. Δίνει την χαρά να ανήκεις σε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό πρότυπο ζωής. Οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ μοιράζονται την αγάπη για μια ομάδα που θέλει να κερδίζει ή να χάνει μέσα στο γήπεδο με την αξία της και μόνον. Ο ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ δίνει με συνέπεια την μάχη για την άνοδο του Αθλητισμού και της Χαλκίδας, των αθλητικών και κοινωνικών θεσμών, την οικονομική και θεσμική υγεία της ομάδας».

 - Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ γίνεται πρωταθλητής. Γίνεται Φάρος για τον Χαλκιδέϊκο αθλητισμό, φυτώριο ταλέντων, πρωταγωνιστής. Προσθέτει νέες ένδοξες σελίδες στην αθλητική ιστορία του Συλλόγου και της Χαλκίδας.

 - Ο ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ θέλει να έχει και ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η φιλοδοξία της διάκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της ομάδας. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ θα διεκδικεί πάντα, και με συνέπεια, τις διεθνείς δάφνες.

-  Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ γίνεται η ομάδα των φίλων, των φιλάθλων, των ανθρώπων που θα έχουν τα χρώματά του στην καρδιά τους. Οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ συγκροτούν την «ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», με στόχο να συμμετέχουν χιλιάδες φίλαθλοι.

- Οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ συμμετέχουν με την συνδρομή τους στην χρηματοδότηση ενός εύρωστου, ισχυρού συλλόγου, αντάξιου της θέσης του και των υψηλών φιλοδοξιών της διοίκησης και των φιλάθλων του.

- Μέλος της ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ μπορεί να γίνει ο κάθε φίλαθλος της ομάδας, με το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

- Τα μέλη της Χαλκιδαϊκής Συμμαχίας συγκροτούν τη δική τους διοίκηση αλλά δεν έχουν καμία οικονομική και νομική ευθύνη στις υποχρεώσεις της ομάδας. Συμμετέχουν ενισχύοντας με την παρουσία τους την πορεία της ομάδας, καθώς συμβουλεύουν, ενισχύουν οικονομικά και αποτελούν το άγρυπνο μάτι της διοίκησης.

Τα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην διοίκηση της ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αναδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους, με ίσο δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το ύψος της οικονομικής συμμετοχής ενός εκάστου. Στόχος είναι η διοίκηση να αναδεικνύεται δημοκρατικά, να ασκείται με σεβασμό στο αθλητικό ιδεώδες και να λογοδοτεί στους φίλους της ομάδας. Στόχος είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας να ανέβουν επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ είναι ενδεκαμελές (11μελές). Έχει ένα πρόεδρο, τέσσερις Αντιπροέδρους και έξι μέλη.

Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει το ΔΣ της ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σε όλες τις σχέσεις και είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί άμεσα στο Δ.Σ. και τα μέλη τις ενέργειες που κάνει κάθε φορά σύμφωνα με την παρούσα διακήρυξη.

Σε περίπτωση απουσίας του εκπροσωπείται ιεραρχικά με έναν από τους Αντιπροέδρους.

Γνωστοποιεί και ενημερώνει για τις ενέργειές της τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Πίσω από τη «ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», δεν κρύβεται τίποτα άλλο πέρα από το προφανές:

«Την αγάπη του κόσμου της Χαλκίδας για την ομάδα που κάνει περήφανη τη πόλη »

Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Χαλκίδας και στόχο έχει να κάνει την ομάδα να ανήκει εκεί που πρέπει:

«στους φιλάθλους και στον κόσμο της, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, συμφέροντα και οφέλη. Πίσω από τη «ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», δεν κρύβεται «κάποιος» αλλά είμαστε ΟΛΟΙ εμείς που θέλουμε να έχουμε λόγο και θέση στην πορεία της ομάδας για το μέλλον»

Καλούμε λοιπόν όλους, τους φιλάθλους της Χαλκίδας και της Εύβοιας, τους φίλους, παλιούς και νέους του Ηρακλή Χαλκίδας, να συμμετάσχουν σε μία κοινή, ανιδιοτελή προσπάθεια για τη διατήρηση της ιδέας και της ιστορίας που γράφει η ομάδα της πόλη μας.

Σε μια πραγματική ΣΥΜΜΑΧΙΑ!

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Είναι μακρύς και δύσκολος και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε από μηχανής Θεοί. Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Διοίκησης του συλλόγου.

Ήρθε επιτέλους η ώρα όλοι εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό ως μέσο παιδείας, την Χαλκίδα ως περήφανη πόλη και τον Ηρακλή Χαλκίδας να σταθούμε δίπλα στην ομάδα της καρδιάς μας.

"ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

Για τον ΗΡΑΚΛΗ και την ΧΑΛΚΙΔΑ που θέλουμε και αγαπάμε!

 

Δείτε ακόμα: