Γκολίτσης: "Ξεκίνημα με προοπτικές!" Κύριο

Σπύρος Γκολίτσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο kontastaspor.gr
 
Ο Γιάννης Καρκαλής τεχνικός διευθυντής του ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας τον έβαλε στο τιμόνι και όχι τυχαία αφού είναι ένας από τους μακροβιότερους προπονητές ελληνικών ομάδων , ένας άνθρωπος που δουλεύει βάσει προγράμματος, είναι οργανωτικός και δε πιστεύει σε ομάδες κομήτες. Ο λόγος για τον προπονητή Σπύρο Γκολίτση ας τον γνωρίσουμε :

Σπύρος Γκολίτσης
 

Γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη και έχει μεγαλώσει στη Φλώρινα. Σε ηλικία 13 ετών και λίγες ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής βόλεϊ ανδρών στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης μπήκε στην Ακαδημία βόλεϊ της Γ.Ε.Φλώρινας.
Αποφοίτησεαπό τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης το 1997
 
Ως αθλητής (ακραίος)αγωνίστηκεστηΓ.Ε.Φλώρινας(1988-92)  ,στον Πανσεραϊκό (1993-94), στον Απόλλων Καλαμαριάς (1994-01) και στη ΜΕΝΤ 2001-03. , και από το 1995 προπονεί ακαδημίες και ομάδες βόλεϊ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  Αποστολος Αβερκιαδης 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ   Ελενα Ρανιου 
 

Ακαδημίες :
  • 1995-1998 ΑΕΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ & ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  • 1998-1999 ΑΡΗΣ
  • 1999-2000 ΠΑΟΚ

Ομάδες :
  • 2000-2005 ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (γυναικεία ομάδα)
  • 2005-2015 ΜΕΝΤ (αντρική ομάδα)
2015-εως σήμερα ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(αντρική ομάδα)
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η προπονητική του επιτυχία στη ΜΕΝΤ είναι αυτή που τον έφερε στο κατάλογο με τους μακροβιότερους προπονητές ελληνικών ομάδων αφού ήταν στο τιμόνι της ομάδας για δέκα συνεχόμενα χρόνια. Ανέλαβε τη ΜΕΝΤ από το 2003. Το 2010 ανέβηκε στη Εθνική και τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε πρώτη φορά στην Α2 όπου πήρε την 2η θέση στον Όμιλο. Τη σεζόν 2013-14 η ΜΕΝΤ πήρε την 2η θέση στον Όμιλο και αφού προκρίθηκε από το τουρνουά των δευτεραθλητών κατέκτησε το πρωτάθλημα από το μπαράζ ανόδου στην Ορεστιάδα.
 
 
Κοντά στα σπορ :Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σου με τον Ηρακλή Χαλκίδας; Περίμενες ότι η ομάδα θα έφτανε να διεκδικεί την άνοδο στην Α1;
 
Σπύρος Γκολίτσης : Με τον Γ.Καρκαλή μας συνδέει μια φιλία 7 χρόνων και συμφωνώ με τις ιδέες και τις απόψεις του πάνω στο βόλεϊ. Θα είχαμε συνεργαστεί νωρίτερα αλλά οι υποχρεώσεις μου στη ΜΕΝΤ δε το επέτρεψαν. Ο Γιάννης ενστερνίζεται τα πιστεύω μου και σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όλο το Διοικητικό επιτελείο του Ηρακλή Χαλκίδας ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τις ακαδημίες και την ομάδα με ένα καθαρά προπονητοκεντρικό μοντέλο. Δεν το κρύβω ότι θέλω να κάνω πρωταθλητισμό όμως με την ομάδα ξεκινώντας από το μηδέν ακόμη και η 4η ή η 3η θέση δεν θα ήταν αποτυχία.
 
Κοντά στα σπορ : Είμαστε λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα; Είσαστε έτοιμοι για τα μπαράζ ανόδου;
 
Σπύρος Γκολίτσης : Η ομάδα στις 19/3 πέτυχε την είσοδο της στα μπαράζ ανόδου μετά τη σημαντική της νίκη επί του Εθνικού Πειραιά και από τότε έχει πέντε εβδομάδες μέχρι τα μπαράζ. Με τη βοήθεια του πολύτιμου φίλου και συνεργάτη Γιάννη Καραφυλλίδη ετοιμαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα για να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α1 που είναι και ο στόχος μας.
 
 
 
Κοντά στα σπορ : Ανεβαίνοντας στην Α1 ποιος είναι ο σχεδιασμός τη επόμενης ημέρας ;
 
 
Σπύρος Γκολίτσης : Υπάρχει ένας βασικός κορμός της ομάδας και πάνω σε αυτόν θα δουλέψουμε. Με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις σίγουρα θα διαγράψουμε μια αξιόλογη πορεία και στην Α1.
Κοντά στα σπορ : Ποσό σωστό είναι κατά την άποψη σου το σύστημα με τα μπαράζ των δευτεραθλητών και στη συνέχεια τα playoff ?
 
Σπύρος Γκολίτσης : Λόγω οικονομικής κρίσης η ομοσπονδία έχει χωρίσει γεωγραφικά τις ομάδες σε 3 ομίλους και με το τρόπο αυτό περιορίζει τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων. Με τα μπαράζ των δευτεραθλητών αν κάποια ομάδα έχει δυνατότητες και αδικείται λόγω ομίλου έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο. Στον β όμιλο στον οποίο αγωνίζεται ο Ηρακλής Χαλκίδας βρίσκουμε και τις ομάδες Κύζικο Νέας Περάμου, Εθνικό Πειραιά και ΑΕΚ ... δηλαδή οι τέσσερεις πιο ισχυρές ομάδες της κατηγορίας αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο. Ο Ηρακλής Χαλκίδας βγαίνοντας νικητής από τα μπαράζ των δευτεραθλητών συνεχίζει στα playoff όπου εκεί διεκδικεί μαζί με τους πρωταθλητές των ομίλων την άνοδο στην Α1.
 
Κοντά στα σπορ : Πως είδες την ανταπόκριση του κόσμου στη πορεία του Ηρακλή Χαλκίδας;
 
Σπύρος Γκολίτσης : Στην αρχή ο κόσμος ήταν διστακτικός όμως με το καιρό και με την καλή πορεία της ομάδας ο κόσμος έφτασε να γεμίζει το Κλειστό της Κανήθου όπως έγινε με τους αγώνες με την ΑΕΚ και το Κύζικο Νέας Περάμου και αυτό περιμένουμε από το κόσμο να κάνει και τώρα στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα μας για φέτος στις 9 Απριλίου που φιλοξενούμε στη Κάνηθο το Κόροιβο Αμαλιάδας. Αξιέπαινη επίσης είναι και η στήριξη των χορηγών που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας και μας βοήθησαν αρκετά καθώς και η τεράστια βοήθεια των γυμναστηρίων Βody & Soul που υποστηρίζουν την ομάδα μας εν λευκώ σε ότι χρειαστούν οι παίκτες μας.
 
Κοντά στα σπορ : Μίλησες πριν για τις ακαδημίες του Ηρακλή Χαλκίδας τι δουλειά γίνεται εκεί και ποια η προοπτική τους;
 
 
Σπύρος Γκολίτσης : Η Χαλκίδα έχει τη πολυτέλεια να έχει πολλά κλειστά γήπεδα και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις να μάθουν βόλεϊ εκατοντάδες παιδιά .Στατιστικά όταν ασχολούνται πολλά παιδιά με σωστούς προπονητές αποφοίτους ΤΕΦΑΑ η δουλειά είναι καλύτερη και σε βάθος χρόνου ξεχωρίζουν και αξιοποιούνται περισσότεροι αθλητές με ταλέντο. Ήδη κάποιοι από τις ακαδημίες εφήβων έχουν δοκιμαστεί και σε αγώνες της αντρικής ομάδας. Οι ακαδημίες προπονούν αυτή τη στιγμή πάνω από 200 παιδιά σε διάφορα γήπεδα στη Χαλκίδα αλλά και γύρω από αυτήν και με την ενδεχόμενη άνοδο κατηγορίας της αντρικής ομάδας τα παιδιά θα αυξηθούν. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τα τμήματα των κοριτσιών εδω και καιρό από τον Γ.Καρκαλή η οποία και συνεχίζεται καθώς επίσης σε πολύ καλό δρόμο είμαστε και με τα τμήματα των αγοριών που ξεκίνησαν φέτος αρκετά δυναμικά.
 
Στο τέλος τη συζήτησης μας ο Σπύρος Γκολίτσης μας είπε:
 
Με την άνοδο της ομάδας στην Α1 η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπείται από μια ομάδα πρότυπο και να να φιλοξενήσει μεγάλες ομάδες και μεγάλες διοργανώσεις για αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου στη προσπάθεια μας να κατακτήσουμε το στόχο μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη Χαλκίδα στο προσκήνιο
 
και σας περιμένουμε όλους στη Κάνηθο στις 9 Απριλίου.
 
Πηγή: WWW.KONTASTASPOR.GR
Διαβάστηκε 1488 φορές