Το βόλεϊ είναι οικογενειακό θέμα Κύριο

Μια αθλητική οικογένεια μεγαλώνει στην Αλεξανδρούπολη, πρόκειται για την οικογένεια Αλεξάκη.

 

Τα δύο από τα 7 μέλη της φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για το Νίκο και τον Αλέξανδρο.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 2000 στην Αλεξανδρούπολη. Έχει ύψος 196 εκ και ανήκει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο Νίκος Αλεξάκης γεννήθηκε στις 11 Μαϊου του 1993 έχει ύψος 202 εκ και ξεκίνησε το βόλεϊ στις Ακαδημίες της ΓΕ Αλεξανδρούπολης και τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στον Ηρακλή Χαλκίδας.

Νίκο, μίλησέ μας για τον Αλέξανδρο;

IMG 8910Ν.Α.«Είναι ο πιο μικρός αδερφός στην οικογένεια έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Παίζει βόλεϊ όπως κι εγώ και δυστυχώς παίζουμε στην ίδια θέση, αν και μου έχει πει πως θέλει να αλλάξει θέση δε του αρέσει να είναι κεντρικός. Ελπίζω να γίνει πολύ καλύτερος από εμένα. Θα ήθελα στο μέλλον να παίξουμε στην ίδια ομάδα».

Αλέξανδρε μίλησέ μας για τη σχέση σου με τον αδερφό σου

Α.Α. «Έχουμε δεθεί πολύ επειδή έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Έχουμε πάρει το ίδιο μονοπάτι του αθλητισμού. Νοιάζεται πολύ για εμένα όπως κι εγώ γι’ αυτόν. Πιστεύω ότι η σχέση μας βοηθά να πάμε μπροστά και να συνεχίσουμε παρά τα εμπόδια στην ζωή».

Πως θα χαρακτήριζες το Νίκο;

Α.Α. «Έξυπνος, δημιουργικός, αγαπητός και κοινωνικός. Είναι φτιαγμένος αρχηγός αλλά δε το ξέρει»

Γιατί ξεκίνησε το βόλεϊ ο Αλέξανδρος, Νίκο;

Ν.Α.«Τον παρότρυνα πάρα πολύ να ξεκινήσει το βόλεϊ, βαριόταν αρκετά δεν ήθελε να ασχοληθεί με το βόλεϊ, ήταν στον στίβο (άλμα εις ύψος) του είπα να ασχοληθεί με το βόλεϊ γιατί θα του άρεσε, τον παρότρυνα να πάει, πήγε του άρεσε και τελικά έμεινε στο βόλεϊ».

Είστε αρκετά αδέρφια, ασχολείστε όλοι με τον αθλητισμό;

Ν.Α. «Από τα πέντε αδέρφια αθλούμαστε οι τέσσερις. Η αδερφή μου παίζει βόλεϊ, κεντρικός, όπως εγώ, ο ένας μου αδερφός έχει βγει πρωταθλητής στη βόρεια Ελλάδα στο άλμα εις ύψος αν και τώρα έχει σταματήσει γιατί διαβάζει για τις Πανελλήνιες και ο Αλέξανδρος που αγωνίζεται στον Εθνικό κάνοντας τα πρώτα του βήματα. Μόνο μια αδερφή μου δεν ασχολείται με τον αθλητισμό. ΄

Ποιόν αθλητή έχεις για πρότυπο;

Ν.Α «Κορυφαίος κεντρικός για εμένα είναι ο Μουζέρσκι»

Αγαπημένη φράση;

Ν.Α. «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει»

Πηγή: GreekVolley

http://www.greekvolley.com/index.php/latest-news/interviews/item/48928-nikos-kai-alexandros-alexakis-to-volley-einai-oikogeniako-thema.html

Διαβάστηκε 962 φορές