Μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας Κύριο

Το μήνυμα της αλληλεγγύης ως πράξη κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού έστειλε ο Σίμος Κεδίκογλου μέσω της προσπάθειάς του, σε συνεργασία με την ομάδα βόλεϊ «Ηρακλής Χαλκίδας» και την εταιρεία Elbisco,  να προσφέρουν στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας τρόφιμα, προκειμένου να διατεθούν σε  οικογένειες, που έχουν ανάγκη.

Στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την  υποστήριξη δράσεων και εκστρατειών για την εξάλειψη της φτώχειας και την προσφορά βοήθειας προς πολλούς συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα, ο Σίμος Κεδίκογλου επέλεξε τη Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου, για να παραδοθούν  στην Τράπεζα Τροφίμων και Ένδυσης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος 100 δέματα με προϊόντα της εταιρείας Elbisco, τα οποία και παρέλαβαν ο πατήρ Σταμάτης Μπασδέκης ως εκπρόσωπος του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου, η κοινωνική λειτουργός κα Στέφου Ευαγγελία και εργαζόμενες στην Τράπεζα Τροφίμων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τον Πρόεδρο του Τ.Α.Α.Ηρακλή Χαλκίδας κ. Διαμαντή Θωμά και τον προπονητή κ. Σπύρο Γκολίτση επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο όπου-μεταξύ άλλων- τονίσθηκε η σημασία της αλληλεγγύης ως  ανθρώπινη αξία, που πρέπει να διατηρηθεί και να προωθηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς αναδεικνύει το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή πέρα από κάθε μορφή σκοπιμότητας.  Αυτό, άλλωστε, όπως επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου, αποδεικνύει και η ανταπόκριση τόσο από την πλευρά του «Ηρακλή Χαλκίδας» όσο και  από την πλευρά της εταιρείας Elbisco στο κάλεσμα, να σταθούν δίπλα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προσφέροντας ένα μικρό δώρο για τις ημέρες των εορτών, παράλληλα με τη συνολική τους συνεισφορά στην τοπική κοινωνία.

Ο Σίμος Κεδίκογλου εξήρε το έργο της Εκκλησίας ειδικά την περίοδο της κρίσης, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από την ψυχική δύναμη και την αλληλεγγύη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο ρόλος της Εκκλησίας είναι πολύ σημαντικός στο να κρατήσει αρραγή τον κοινωνικό ιστό».

Νωρίτερα, με την ευκαιρία της προγραμματισμένης συνάντησης, ο Σίμος Κεδίκογλου είχε τη χαρά να ακούσει μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο παραδοσιακά κάλαντα από τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου, που στο πλαίσιο της εορτής των Χριστουγέννων επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών.

Διαβάστηκε 1100 φορές