Για πάντα στην Volleyleague!!! Κύριο

Άρθρο του Γιάννη Καρκαλή ***

Η άνοδος στην VOLLEYLEAGUE για τον ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ KINGS δεν είναι μόνο ένα ιστορικό επίτευγμα που για πρώτη φορά συμβαίνει στην Χαλκίδα και την Εύβοια, αλλά ένας πραγματικός… άθλος ιδιαίτερα όταν πραγματοποιείται κάτω από ιδιαίτερες και αντίξοες συνθήκες.

Όλα ξεκίνησαν για την πορεία αυτή το περασμένο καλοκαίρι του 2015!

Στο ραντεβού μας ακριβής ο προπονητής βόλεϊ Σπύρος Γκολίτσης, αγαπητός φίλος και συνάδελφος τα τελευταία επτά χρόνια, ο οποίος τον προπερασμένο Δεκέμβριο (2014) παραιτήθηκε από την MENT(Α1) μετά από μία 8ετή και πλέον προσφορά του στην ομάδα. (Να σημειώσω εδώ ότι σήμερα η ΜΕΝΤ αγωνίζεται μετά και από 2ο συνεχή υποβιβασμό της στην τοπική κατηγορία Θεσσαλονίκης).

Στη συνάντηση που είχαμε αρχικά έγινε μία αναδρομή στο βόλεϊ της Χαλκίδας από την εποχή που ως προπονητής τότε στην ΑΓΕΧ επί μία 8ετία πρόσφερα τις υπηρεσίες μου σε μία επιτυχημένη πορεία με την ανδρική ομάδα με την οποία επί χρόνια αγωνιζόμασταν στα εθνικά πρωταθλήματα της Γ΄ και Β΄ Εθνικής, ανέδειξε σπουδαίους βολεϊμπολίστες και μάλιστα είχαμε φτάσει να διεκδικούμε με αξιώσεις την άνοδό μας στην Α΄ Εθνική. (Τι σύμπτωση! Δύο παράλληλες προπονητικές πορείες με τα ίδια συμπεράσματα και εμπειρίες!)

Επί της ουσίας όμως το θέμα μας ήταν η αναγέννηση του Χαλκιδέϊκου βόλεϊ με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε δύο μεγάλους στόχους. Πρώτον με ποιους τρόπους μπορεί να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διάδοση και ανάπτυξη του βόλεϊ στην Χαλκίδα και δεύτερο πως μπορεί η Χαλκίδα να εκπροσωπείται με ομάδα βόλεϊ στην ψηλότερη κατηγορία της χώρας. Συμπερασματικά αναφέρω ότι για την επίτευξη αυτού του σκοπού βάλαμε σαν στόχο την δημιουργία ομάδας που να αντιπροσωπεύει την πόλη μας στην VOLLEYLEAGUE και φυσικά να λειτουργεί παράλληλα ως κίνητρο για την μεγάλη ανάπτυξη και διάδοση του βόλεϊ κατατάσσοντάς το σε σύντομο χρονικό διάστημα στην υψηλότερη αθλητική θέση. Και το σημαντικότερο! Με προπονητές και τεχνικά στελέχη επιστήμονες, εξειδικευμένους παιδαγωγούς έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής. Να μπουν οι βάσεις βαθιά και να είναι στέρεες για να αντέξει το οικοδόμημα όσο μεγάλο και αν γίνει.

Μπορώ να πω ότι η ταύτιση της φιλοσοφίας των απόψεων γενικά για το βόλεϊ ήταν τόσο μεγάλη που δεν άφηνε περιθώρια για καμία καθυστέρηση. Όλα αποφασίστηκαν και έπρεπε να γίνουν γρήγορα για να προλάβουμε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 που θα ξεκινούσε σε δύο μήνες. Πλεονέκτημα σε αυτή τη νέα πορεία για το βόλεϊ της Χαλκίδας η συμμετοχή μας στην Α2 Εθνική κατηγορία των ανδρών.

Και η αρχή έγινε!!!

Ήδη στο τραπέζι έπεσαν τα πρώτα σχέδια για την οργάνωση, ονόματα προπονητών, γυμναστών, παικτών για τη δημιουργία της ανδρικής ομάδας αλλά και την μεγαλύτερη ανάπτυξη του συλλόγου δια μέσου της δημιουργίας των ακαδημιών και των υπολοίπων αγωνιστικών τμημάτων. Ο δρόμος ήταν δύσκολος και ανηφορικός και το βάρος του προϋπολογισμού δυσανάλογα μεγάλος.

Η αρχική δυσπιστία, απορία, προβληματισμός και αμφισβήτηση φορέων, παραγόντων και ανθρώπων του αθλητισμού δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στη αρχή της διαδρομής και έφερνε πίσω τα σχέδιά μας… όχι όμως και στη συνέχεια… Είχαν πειστεί!

Οι μεμονωμένοι χαρακτηρισμοί με τα διάφορα προσωνύμια και τους χαρακτηρισμούς, τα κοσμητικά επίθετα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο από τους «προστάτες των αγαθών» ως αναγνωρισμένα μέντιουμ και χαρισματικές καφετζούδες με τις προβλέψεις ότι η ομάδα θα διαλυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα έπεσαν στο κενό!

Ήμασταν ήδη αποφασισμένοι και ξεκινήσαμε τον μεγάλο αυτόν αγώνα με πολύ όρεξη για δουλειά σε όλα τα επίπεδα και διατεθειμένοι να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από τους ανθρώπους που πρώτοι πίστεψαν και τάχθηκαν στο πλευρό μας σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και όραμα για το βόλεϊ και τον αθλητισμό της Χαλκίδας, η Αγγελική Φλώρου (Προέδρος), ο Σταύρος Σφυρίδης (Γενικός αρχηγός), ο Γιάννης Βασιλείου (Αντιπρόεδρος), τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., οι αθλήτριες και αθλητές του συλλόγου, οι γονείς και φίλοι της ομάδας. Επίσης άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε επώνυμοι και μη κρατώντας την ανωνυμία τους μέχρι σήμερα, θα έλεγα ως μικροί ευεργέτες και οραματιστές του τόπου.

Στην συνέχεια με την έναρξη του πρωταθλήματος και μετά τα πρώτα αποτελέσματα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά ο σχεδιασμός. Οι μηχανές του συλλόγου πήραν μπροστά! Οι ακαδημίες με τα αγωνιστικά τμήματα να αγγίζουν τους 300 αθλητές και αθλήτριες και η ατμομηχανή το ανδρικό τμήμα άρχισε να φέρνει τη μία μετά την άλλη νίκη.

Όλοι στην πόλη άρχισαν να μιλάνε για τον ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και για τα κατορθώματά του. Η φυσική έδρα του συλλόγου το ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΝΗΘΟΥ άρχιζε να γεμίζει ασφυκτικά από παιχνίδι σε παιχνίδι και μετά την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ μιλούσε πια το πανελλήνιο για ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΛΕΪ που ακούει στο όνομα ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Η ομάδα άρχισε πια να λειτουργεί ως μεγάλος σύλλογος που συνδυάζει το αγωνιστικό βόλεϊ υψηλού επιπέδου και τη διάδοση και εξάπλωση του αθλήματος μαζικά. Γίνεται πρότυπο για συλλόγους στη Χαλκίδα, την Εύβοια και όλη την Ελλάδα. Το ακούσαμε αυτό από πολλούς παράγοντες και ανθρώπους στο FinalFourτου Βόλου για τον υγιή τρόπο ανάπτυξης που υλοποιεί ο σύλλογός μας τόσο από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας βόλεϊ Αχιλλέα Μαυρομάτη και τον πρόεδρο της VolleyleageΠαντελή Ταρνατόρο.

Φτάνοντας στο σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος, ευχαριστημένος και ικανοποιημένος για τη μοναδική και τεράστια αυτή επιτυχία που από την πρώτη στιγμή πίστευα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΠΥΡΟ ΓΚΟΛΙΤΣΗ που με εμπιστεύτηκε, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κατορθώσαμε να κάνουμε το όραμα αυτό πραγματικότητα. Στο πρόσωπο του Σπύρου βρήκα εκείνο το συνεργάτη που δεν μένει μόνο στο ρόλο του προπονητή αλλά έχει και άλλες πτυχές που τον καθιστά σταθερή αξία και βάση για μεγαλύτερη ακόμη ανάπτυξη και καλύτερο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω το ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗ που άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά και εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, και από τη θέση του γυμναστή βοήθησε στα μέγιστα να ολοκληρωθεί με υγεία και άριστη φυσική κατάσταση η παρουσία όλων των παικτών μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Τον θεωρώ ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές επενδύσεις της ομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους του ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ οι οποίοι ταυτίστηκαν μαζί μας στο μεγάλο αυτό στόχο, ξεπέρασαν κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την μεγάλη αυτή επιτυχία και μας χάρισαν στιγμές περηφάνιας και πολύ μεγάλης χαράς, καθώς πέρα από τις νίκες πέτυχαν ακόμη κάτι πολύ σημαντικότερο, έκαναν το ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΝΗΘΟΥ, την έδρα μας τόπο συνάντησης των Χαλκιδέων και τα Σαββατοκύριακά μας πιο όμορφα! ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΞΑΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ και δημιούργησαν μία ενότητα σήμα κατατεθέν για την πόλη που είχε στους αγώνες το σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΨΗΛΑ!

Είναι γεγονός και είναι αλήθεια ότι όλοι οι παίκτες της ομάδας απέναντι στους αντιπάλους και μπροστά στο φιλέ έδωσαν ανεξαιρέτως τον καλύτερο εαυτό τους, τα πάντα! Θα έλεγα καλύτερα κατάθεση ψυχής που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την κατάκτηση της ανόδου στην Α1 Εθνική της Volleyleage και τα ονόματά τους πλέον γράφονται στις χρυσές σελίδες της αθλητικής ιστορίας της Χαλκίδας.

ΖΕΝΙΑ GKORTSANIOUK, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΝΟΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΝΤΙΦΑΚΟΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΛΤΣΙΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ , ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΓΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ

 

Ευχαριστώ την ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΛΩΡΟΥ, τον ΣΤΑΥΡΟ ΣΦΥΡΙΔΗ , τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ τους ακούραστους «εργάτες» του βόλεϊ που με πίστεψαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την δύσκολη αυτή προσπάθεια που ανέβασε το βόλεϊ και τον ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στο πιο ψηλό αθλητικό σκαλοπάτι της πόλης και στην Volleyleague.

 

Ευχαριστώ τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΚΑΤΣΟ, ένα φίλο του αθλητισμού που πίστεψε στην προσπάθεια και συντάχθηκε να βοηθήσει ιδιαίτερα στο τομέα των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ.

 

Ευχαριστώ όσους εντάχθηκαν στο ιατρικό επιτελείο και υποστήριξαν την ομάδα μας όποτε και όπου χρειάστηκε. Τον ορθοπεδικό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑ, τον ιατρό χειρούργο ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΘΩΜΑ, την φυσικοθεραπεύτρια ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΙΣΧΙΝΑ και την βοηθό φυσικοθεραπεύτρια ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΑΝΩΤΗ.

 

Ευχαριστώ το στατιστικολόγο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΔΗ για την μεγάλη βοήθεια που προσέφερε στην ομάδα μας στο FinalFourτου Βόλου στην προετοιμασία της για τους αγώνες με τις ομάδες της Παλλήνης, της Νίκης Αιγινίου και της Νέας Περάμου.

 

Ευχαριστώ τα γυμναστήρια BODYSOULHealthClub & CROSSFIT για την όλη προετοιμασία, γύμναση και αποκατάσταση των αθλητών της ομάδας υπό την επίβλεψη του Γιάννη Καραφυλλίδη. Επίσης για την παρουσία των χορευτικών τμημάτων γυναικών και παιδικού, τον υπεύθυνο ήχου, μουσικής και παρουσιάσεων Γιώργο Γκιούση και φυσικά τον Χαλκιλέων που με την παρουσία τους ομόρφαιναν και κρατούσαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

 

Ευχαριστώ τους επώνυμους και ανώνυμους υποστηρικτές της ομάδας μας για την καθοριστική ηθική και υλική υποστήριξή τους.

Ευχαριστώ τον έντυπο, τηλεοπτικό, ηλεκτρονικό και ραδιοφωνικό τύπο για την πολύτιμη συμβολή του στην πορεία προς την κορυφή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλαθλο κόσμο, τους απανταχού συμπολίτες μας, που κάθε αγωνιστική εντός ή εκτός έδρας, ήταν ο… παραπάνω παίκτης. Η στήριξη ήταν τέτοια, που δύσκολα μπορεί να την αντιληφθεί κανείς, αλλά την ένιωσαν στο… πετσί τους οι αθλητές μας και οι αντίπαλοί τους.

Ευχαριστώ τον βουλευτή Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου για τις πρωτοβουλίες που έλαβε και βοήθησε ουσιαστικά και έμπρακτα την πορεία αυτή, τον βουλευτή Εύβοιας Γιώργο Ακριώτη για τις διαμεσολαβητικές ενέργειες που έδωσαν αγωνιστικές λύσεις, τον Δήμο Χαλκίδας και τον ΔΟΑΠΠΕΧ, τον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, την πρόεδρο Λίλιαν Ζλακώνη και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Αναγνωστάκη για την υλικοτεχνική υποδομή που μας παρείχαν και για την ηθική στήριξή τους, τον προϊστάμενο Φώτη Γκούνη και τη γραμματεία του οργανισμού για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε όλη τη χρονιά. Τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό που στάθηκε δίπλα μας και μας στήριξε.

Ευχαριστώ τον ΧΡΥΣΟ ΧΟΡΗΓΟ ΑΛΛΑΤΙΝΗ KINGSκαθώς και όλους τους άλλους χορηγούς μας για την έμπρακτη υποστήριξη τους!

Ευχαριστώ και τον ΜΕΓΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΧΟΡΗΓΟ μας που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω!

Χωρίς όλους αυτούς δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα!

Θεωρούμε ότι η ομάδα μας βρίσκεται δίκαια στην κορυφή της αθλητικής πυραμίδας της Χαλκίδας και στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ.

Μέσα σε δέκα μήνες ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ έκανε αυτό που δεν έχει γίνει στη Χαλκίδα επί μισό αιώνα.

Πενήντα χρόνια μετά την ιστορική άνοδο της ομάδας του ΑΟΧ στο ποδόσφαιρο (1968) η Χαλκίδα από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 θα εκπροσωπείται στην Α1 Εθνική κατηγορία με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ που έγραψε στις 8 Μαΐου 2016 τη νέα αθλητική ιστορία της πόλης.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ έκανε το χρέος του απέναντι στην πολιτεία.

Ήρθε η ώρα και η πολιτεία να κάνει το δικό της χρέος.

Με την επίτευξη της ανόδου ανοίγονται νέες προκλήσεις και αυξημένες απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα. Ήδη στο Σύλλογο δρομολογούνται μέσα στον επόμενο μήνα σημαντικές εξελίξεις στα πρότυπα ομάδων υψηλών εθνικών κατηγοριών.

Αναμένεται η δημιουργία του επαγγελματικού τμήματος (ΤΑΠ) του συλλόγου και η Διοίκησή του, ενώ θα συσταθούν ανάλογα με το αντικείμενο επιτροπές, θα γίνουν συνελεύσεις, θα επισπευτεί διαβούλευση με φορείς και πρόσωπα ώστε ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα και εκπροσώπηση στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της VOLLEYLEAGUE.

Το μεγάλο στοίχημα που βάζουμε από σήμερα όλοι μαζί είναι η Χαλκίδα να βρίσκεται πάντα ανάμεσα στην ελίτ του ελληνικού αθλητισμού και ποτέ στο περιθώριο. Και αυτό θα το καταφέρουμε όλοι μαζί!

Ότι κι αν συμβεί, ένα είναι βέβαιο.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους με χαμόγελο κοντά στην αγαπημένη μας ομάδας, από οποιοδήποτε μετερίζι.

Για πάντα στην Volleyleague!!!

 

Σας ευχαριστώ!!!

Γιάννης Καρκαλής

Αφιερώνω την μεγάλη αυτή επιτυχία στη σύζυγό μου Μάρτζη και την κόρη μου Σίντια Αγάπη για την υπομονή που έδειξαν και τη στήριξη που μου παρείχαν!

***Βιογραφικό

Γιάννης Καρκαλής

Τεχνικός Διευθυντής ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ KINGS

Ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Γιάννης Καρκαλής γεννήθηκε στη Χαλκίδα, είναι κάτοχος διπλώματος βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ Α΄ Εθνικής κατηγορίας και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προπονητών Πετοσφαίρισης (ΣΕΠΠΕ) από το 1987. Παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις στο χώρο του βόλεϊ και του αθλητισμού γενικότερα δια μέσου σεμιναρίων, συνεδρίων και σχολών σε πανελλαδικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Αθλητικό Μάρκετινγκ και τη Δημόσια Διοίκηση, καθηγητής Φυσικής Αγωγής επί πολλά χρόνια στην Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης της Εύβοιας και έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης εκπαίδευσης ως Διευθυντής Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας και της Εύβοιας. Υπήρξε μέλος πολλών Δημοτικών, Νομαρχιακών επιτροπών για το Βόλεϊ , την Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό και ομιλητής σε σεμινάρια, συνέδρια κ.ά.

Ως πετοσφαιριστής αγωνίστηκε στη θέση του ακραίου επιθετικού και πασαδόρου στην ΑΓΕΧ Χαλκίδας και στο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΑΘΗΝΩΝ, στις οποίες ομάδες παράλληλα έκανε τα πρώτα προπονητικά του βήματα αναλαμβάνοντας τμήματα ακαδημιών, προαγωνιστικά και αγωνιστικά μικρών ηλικιακά κατηγοριών. Συμμετείχε ως παίκτης στην ομάδα βόλεϊ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά φοιτητικά πρωταθλήματα τα δύο τελευταία έτη των σπουδών του.

Στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα τμήματα της ΑΓΕ Χαλκίδας (ανδρικό, γυναικείο, παίδων, κορασίδων), θέση την οποία διατήρησε επί μία 8ετία, οδηγώντας το ανδρικό της τμήμα από τη 2η χρονιά στην Γ΄ Εθνική και την 3η στην Β΄ Εθνική όπου παρέμεινε όλα τα υπόλοιπα χρόνια, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στην Α Εθνική Κατηγορία.

Σε αυτή την πρώτη «χρυσή εποχή» για το Χαλκιδέϊκο βόλεϊ πολλοί ήσαν οι παίκτες και παίκτριές του από την ομάδα της Χαλκίδας που αναδείχθηκαν σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς συμμετείχαν σε Εθνικές ομάδες βόλεϊ Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων κ.ά. Μεταξύ αυτών ο Θανάσης Μιχαλόπουλος, η Σοφία Ιορδανίδου, ο Χρήστος Αδάμ κ.ά.

Το 1997 ιδρύει την ομάδα βόλεϊ του ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ την οποία υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου επί μία και πλέον δεκαετία, αλλά η αγάπη του για το βόλεϊ και την προπονητική τον ώθησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του εκ νέου και ως προπονητής, με βασικό σκοπό την ανάπτυξη και διάκριση του βόλεϊ σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Την αθλητική περίοδο 2015-2016 ξεκινά τη συνεργασία του με τον Σπύρο Γκολίτση και προδιαγράφεται μία νέα «χρυσή εποχή» για το Χαλκιδέικο βόλεϊ με τη συμμετοχή της ανδρικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ για πρώτη φορά στα χρονικά της Χαλκίδας και της Εύβοιας στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών με στόχο την διεκδίκηση ανόδου στην υψηλότερη Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ της Α1. Υπηρετεί την ομάδα βόλεϊ της πόλης από τη θέση του Συμβούλου Στρατηγικής της Διοίκησης, του Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα των Ανδρών (Α2 Εθνική). Είναι επίσης προπονητής των ομάδων Κορασίδων / Γυναικών / Παγκορασίδων που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Στις 8 Μαΐου 2016 μία νέα χρυσή σελίδα γράφτηκε στην ιστορία της Χαλκίδας με την άνοδο της ομάδας βόλεϊ των ανδρών στην Α1 Εθνική Κατηγορία (Volleyleague).

Διαβάστηκε 2550 φορές