Μπορούσαν περισσότερα απέναντι στις Αμαζόνες (pics) Κύριο

Μπορούσαν να πάρουν περισσότερα, από το ένα σετ που κατέκτησαν, οι γυναίκες του Ηρακλή Χαλκίδας, που τελικά ηττήθηκαν από τις Αμαζόνες Αχαρνών. Κατά διαστήματα έπαιξαν εξαιρετικό βόλεϊ απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και έδειξαν πως το μέλλον ανήκει στο νεανικό ρόστερ του Ηρακλή.

Ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, κατακτώντας το πρώτο σετ, δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα. Αφού έχασαν οι ίδιες σετ μπολ με το σκορ στο 24-23, βρέθηκαν να χάνουν με 24-25 και με τις Αμαζόνες να έχουν εκείνες πλέον σετ μπολ. Ήταν όμως αποφασιστικές και ψύχραιμες, πήραν τις επόμενες τρεις επιθέσεις και κατέκτησαν το σετ. Στο επόμενο σετ, οι γυναίκες του Ηρακλή ξεκίνησαν μουδιασμένα και έμειναν από νωρίς πόλυ πίσω στο σκορ και οι φιλοξενούμενες έφτασαν άνετα στην ισοφάριση.

Μεγάλη μάχη έγινε στο τρίτο σετ, που όπως αποδείχτηκε ήταν το καθοριστικό. Μπορεί σχεδόν σε όλη την διάρκεια του, οι Αμαζόνες να είχαν το προβάδισμα, όμως οι γηπεδούχες δεν τα παράτησαν και παίρνοντας τρεις συνεχόμενους πόντους ισοφάρισαν σε 22-22. Ακολουθήσε ακόμη μια ισοπαλία (23-23) και τελικά στις δύο τελευταίες επίθεσεις του σετ οι φιλοξενούμενες ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένες και έτσι το κατέκτησαν. Στο τελευταίο σετ δεν υπήρχαν τα απαραίτητα αγωνιστικά και ψυχολογικά αποθέματα για να κυνηγήσει ο Ηρακλής την ισοφάριση και έτσι οι Αμαζόνες δίκαια και εύκολα πήραν και το τέταρτο σετ.

ΣΕΤ: 1-3 (27-25, 8-25, 23-25, 13-25) σε 101΄

Ηρακλής Χαλκίδας (Γιαννέλης): Βασιλείου, Καραντάκη, Λύκου, Μπάνου, Γιαννακού-Καίσαρη, Κουσερή / Καραντώνια (λ) - Θωμά, Κουβαρά, Καραφέρια.

Αμαζόνες Αχαρνών (Μαρμαρινός): Γιούλη, Ποιμενίδου, Ξανθόπουλου, Χαψά, Κοκκίνου, Κολοβού / Καραχάλιου (λ) - Σύκαλου.

Διαβάστηκε 1397 φορές