Ιδανική πρεμιέρα για τις γυναίκες του Ηρακλή Χαλκίδας, 3-0 τον Φοίβο! Κύριο

Ιδανική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με νίκη και καλή εμφάνιση για τις γυναίκες του Ηρακλή Χαλκίδας, που φέτος κάνουν νέο δυναμικό ξεκίνημα. Η ομάδα του Κώστα Γιαννέλη επικράτησε με 3-0 του Φοίβου, παίρνοντας και τα τρία σετ με σχετική άνεση.
 
Στο ξεκίνημα του αγώνα, οι φιλοξενούμενες αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 1-4, όμως ο Ηρακλής επανήλθε στο σκορ, ισοφαρίζοντας για πρώτη φορά σε 9-9, ενώ λίγο αργότερα πέρασε μπροστά με 12-11. Με όπλο την υποδοχή και διάθεση να κυνηγήσουν ακόμη και τους ΄΄χαμένους΄΄ πόντους, οι γηπεδούχες πήραν σταθερό προβάδισμα, το οποίο έφτασε στο +5 (17-12) και αργότερα στο +7 (20-13) και τελικά χωρίς δυσκολία κατέκτησαν το πρώτο σετ.
 
Ο Φοίβος ξεκίνησε δυνατά και το επόμενο σετ, προηγούμενος με 2-5, κάτι που πείσμωσε τις αθλήτριες του Ηρακλή, που με σερί 10-0 βρέθηκαν στο +7, παίρνοντας από νωρίς μεγάλο προβάδισμα για να φτάσουν στο 2-0 στα σετ. Στην συνέχεια έχοντας σοβαρότητα και συγκέντρωση, διατήρησαν διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε του δεύτερου σετ το οποίο επίσης κατέκτησαν χωρίς δυσκολία.
 
Ίδια περίπου η εικόνα και στο τρίτο σετ, με τις γηπεδούχες να περνούν για πρώτη φορά μπροστά με 6-5 και σταδιακά να αυξάνουν την απόσταση στο σκορ απ΄ την ομάδα της Αθήνας. Κάπως έτσι ο Ηρακλής Χαλκίδας έφτασε στο πρώτο ματς μπολ με το σκορ στο 24-18. Μικρή ολιγωρία επέτρεψε στον Φοίβο να μειώσει σε 24-21. Ο Κώστας Γιαννέλης παίρνοντας τάιμ άουτ επανέφερε την συγκέντρωση στις παίκτριες του, που εν συνεχεία δεν άφησαν να πάει χαμένο και το τέταρτο ματς μπολ!
 
Στην αξία του δίπτυχου άμυνας-μπλοκ αναφέρθηκε ο Κώστας Γιαννέλης, στο οποίο παρουσιάστηκε βελτιωμένη η ομάδα Ακόμη ο προπονητής γυναικών του Ηρακλή Χαλκίδας είπε πως είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των αθλητριών του, καθώς και το βάθος του ρόστερ που διαθέτει και τόνισε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αναλυτικά: ΄΄Αρχίζουμε πλέον, στην έβδομη εβδομάδα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, να μπαίνουμε σε ένα ρυθμό κυρίως στην άμυνα. Γιατί ο πόντος στο βόλεϊ έρχεται από την άμυνα και το μπλοκ. Επίθεση έχουν όλοι, αλλά όποιος κάνει πιο καλά το δίπτυχο μπλοκ-άμυνα θα πάρει και τον πόντο. Δείχνουμε λοιπόν υπομονή στον πόντο, δεν βιαζόμαστε να πάρουμε τον πόντο, παίζουμε τρανσίσιον γκέιμ, παίζουν-παίζουμε και στο τέλος κερδίζουμε. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι, που το κρατάμε, γιατί μπορούμε εκεί να δώσουμε και άλλα πράγματα στην επίθεση μας. Αν έχουμε αυτό το στοιχείο, πάμε στην επίθεση μας. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα φέτος, ειλικρινά είμαι πολύ ευχαριστημένος απ΄ τα κορίτσια. Έχουμε και άλλα να δώσουμε. 
 
Σήμερα παίξαμε μέτρια. Βέβαια μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας. Έχουμε πολύ δυνατό πάγκο. Δηλαδή έχουμε 12 κοπέλες αξιόλογες και απουσιάζουν άλλες δύο, αν έρθουν και αυτές θα έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα. Δεν είχαμε βέβαια δυνατό αντίπαλο σήμερα, ευτυχώς γιατί πρέπει να μπούμε σιγά-σιγά στα βαθιά. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας, πολύ καλές ομάδες που έχει αρκετές η Αθήνα. Εμείς εδώ με τα γνωστά προβλήματα προπονήσεων προσπαθούμε να κάνουμε ότι γίνεται με δυσκολία. Το μπράβο αξίζει στα παιδιά της ομάδας. Προπόνηση με προπόνηση βελτιωνόμαστε, έχουμε δυναμώσει πολύ το σέρβις μας. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή υποδοχή και σιγά-σιγά έχουμε και καλά τελειώματα. Μπράβο στον Φοίβο, μπράβο στα κορίτσια μας, πιστεύω θα έχουμε καλό πρωτάθλημα.΄΄
 
ΣΕΤ: 3-0 (25-18, 25-17, 25-21).
 
Ηρακλής Χαλκίδας (Γιαννέλης): Μπάνου, Κουσερή, Δήμου, Βασιλείου, Γιαννακού, Χατήρα / Λύκου (λ)-Βούλγαρη, Καραντάκη, Θωμά, Κρόκου, Ράνου Μ.
 
Φοίβος Ολυμπιακού Χωριού (Μπάιμπος): Τριανταφυλλίδη, Μαρέντη, Κατάρα, Τζώρτζη, Λαντζούνη, Σκέντζου / Κυριακοπούλου (λ)-Καραμποΐκη , Καλογεροπούλου, Τσιβίκη.
Διαβάστηκε 1144 φορές