2 στα 2 κορασίδες με τον Τυφώνα δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα! Κύριο

Δύο στα δύο για τις κορασίδες του Ηρακλή Χαλκίδας, που χρειάστηκαν 5 σετ για να επικρατήσουν του ανταγωνιστικού Τυφώνα. Η ομάδα του Κώστα Γιαννέλη απέδωσε εξαιρετικά κατά διαστήματα και έδειξε χαρακτήρα στην πιο κρίσιμη καμπή του παιχνιδιού, στο τάι μπρέικ. Εκεί παρότι τα κορίτσια του Ηρακλή έκαναν κακό ξεκίνημα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-5, κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν σε 5-5 και δείχνοντας πείσμα και θέληση για την επικράτηση πήγαν στο +4 (9-5), συμπληρώνοντας εφτά συνεχόμενες πετυχημένες επιθέσεις. Τελικά έφτασαν άνετα στην κατάκτηση του πέμπτου σετ, δείχνοντας πως είναι καλύτερη ομάδα απ΄ τις φιλοξενούμενες, όταν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.
 
Το πιο πιθανό είναι όταν δεν θα χρειαζόταν να φτάσουμε μέχρι το τάι μπρέικ, αν οι κορασίδες του Ηρακλή είχαν σταθερή απόδοση. Είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο σετ, το οποίο όπως φαίνεται και απ΄ το σκορ, το κατέκτησαν άνετα. Στο επόμενο οι φιλοξενούμενες μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 1-6. Βελτιώνοντας την συγκέντρωση τους οι Χαλκιδέες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 9-9, όμως 2-3 λάθη και 2 άσσοι από την Παπουτσή, επέτρεψαν στον Τυφώνα να ξαναξεφύγει με 12-18 και τελικά να φτάσει στην ισοφάριση στα σετ. 
 
Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκαν οι φιλοξενούμενες στο τρίτο σετ και μέχρι τα μέσα του κρατούσαν σταθερό προβάδισμα. Με την Αννέζα Μπάνου στο σέρβις να δυσκολεύει την υποδοχή των αντιπάλων και όλη την ομάδα γενικά να δείχνει το καλό της πρόσωπο, οι αθλήτριες του Ηρακλή κατάφεραν να πάρουν 8 συνεχόμενους πόντους και έτσι απ΄ το -5 (11-16) να βρεθούν στο +3 (19-16), σ΄ ένα ακόμη κομβικής σημασίας σημείο του αγώνα. Ο Τυφώνας πλησίασε στον πόντο (19-18), όμως ο Ηρακλής πήρε ακόμη τρεις συνεχόμενους πόντους και τελικά έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σετ. 
 
Το τέταρτο σετ ήταν αμφίρροπο, με τις φιλοξενούμενες να διατηρούν στο μεγαλύτερο διάστημα του μικρό προβάδισμα. Η ομάδα της Χαλκίδας ισοφάρισε σε 22-22, δείχνοντας ότι μπορεί να τελειώσει το ματς, όμως οι παίχτριες του Τυφώνα πήραν τις δύο επόμενες επιθέσεις και τελικά αξιοποιώντας το δεύτερο σετ μπολ, οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, εκεί όπου οι αθλήτριες του Ηρακλή Χαλκίδας έβγαλαν και πάλι το πραγματικό τους αγωνιστικό πρόσωπο και έτσι έφτασαν στην τελική επικράτηση.
 
Στο ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και τις πραγματικές της δυνατότητες στάθηκε στις δηλώσεις του, ο προπονητής των κορασίδων του Ηρακλή Χαλκίδας Κώστας Γιαννέλης. Ακόμη τόνισε πως σε λίγο καιρό η ομάδα θα αποδώσει πολύ καλύτερα: ΄΄Το ευχάριστο για ΄μένα είναι η διακύμανση του σκορ. Δηλαδή πήραμε το πρώτο, χάσαμε το δεύτερο, πήραμε το τρίτο, χάσαμε το τέταρτο, πήραμε το πέμπτο. Συνήθως δεν υπάρχει αυτή αλληλουχία των σετς. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας, δεν πιστέψαμε στον εαυτό μας από την αρχή, δώσαμε χώρο στην αντίπαλη ομάδα, που είναι πολύ καλή και θα κάνει καλά αποτελέσματα απ΄ ότι νομίζω, στην συνέχεια του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο ψυχοφθόρο πέμπτο σετ. Καταρχάς θα δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Τυφώνα, γιατί πραγματικά παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο και με δύναμη πάγκου και με μια εφτάδα πάρα πολύ καλή. Δίνω μπράβο και συγχαρητήρια στα κορίτσια μου, γιατί πραγματικά στα σημεία που έπρεπε, έδειξαν ποιος είναι ο κυρίαρχος. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα, αρκεί να σκύψουμε το κεφάλι μας, να μην ασχολούμαστε καθόλου με τον αντίπαλο και να κάνουμε αυτό που μπορεί να κάνει η καθεμία στο γήπεδο. Αυτό το κάναμε στο τελευταίο σετ που το πήραμε πολύ εύκολα και χρειάστηκε με πολύ δύναμη, φωνές, επαγρύπνηση και όλα τα συναφή να βγάλουμε αυτό που πραγματικά μπορεί να δώσει φέτος η ομάδα. Και σήμερα δεν είμαι ευχαριστημένος απ΄ την ομάδα, όπως και στην πρώτη αγωνιστική που κερδίσαμε 3-1 πάλι είχα πει ότι δεν μ΄ αρέσει η ομάδα ακόμη. Τελειώνει η έκτη εβδομάδα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας , σε λίγο καιρό αυτή η ομάδα θα παίζει πολύ ωραίο βόλεϊ.
 
ΣΕΤ: 3-2 (25-13, 19-25, 25-21, 23-25, 15-7).
 
Ηρακλής Χαλκίδας (Γιαννέλης): Μπάνου, Ράνου Μ., Θωμά, Λύκου, Κουσερή, Κουβαρά / Τανισκίδη (λ)-Χατήρα, Ράνου Ι., Κοίλιαρη, Κουσερή, Παρασκευά.
 
Τυφώνας (Μακρόπουλος): Σιμιγιάτου, Κωτούλα, Παπουτσή, Μάστορα, Γεωργοπούλου, Κοτρώνια / Βάιου (λ)-Λεοντιάδου, Φράγκου, Γεωργά, Λεοντιάδου.
Διαβάστηκε 1122 φορές