Στη Χαλκίδα χτίζεται ο Ηρακλής Κύριο

Νωρίς το μεσημέρι χτες ο δρόμος μας οδήγησε στο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλή Χαλκίδας.

Αποστολή στην Χαλκίδα, Μαίρη Σαμιώτου - Θοδωρής Ζέρβας

Η ομάδα του Ηρακλή στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο γυμναστήριο στην περιοχή της Κανήθου με το όνομα «Τάσος Καμπούρης».  Αρκετή ζέστη αλλά το νεοσύστατο ανδρικό τμήμα της ομάδας (υπήρχε ήδη γυναικείο βόλεϊ και ακαδημίες) είχε ξεκινήσει από τις 12.30 προπόνηση.

Υπό τις οδηγίες του Σπύρου Γκολίτση και του Γιάννη Καρκάλη οι 9 παίκτες της ομάδας (απουσίαζαν οι Αδαμόπουλος, Μάγγος, Πεφάνης και ο Ζένια Γκόρτσανιουκ) έβαζαν τα δυνατά τους για να μπορέσουν να βρεθούν σύντομα σε καλή φυσική κατάσταση και να «δέσουν» σα σύνολο.

Η ομάδα του Ηρακλή Χαλκίδας δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη για το άθλημα και με στόχο τη διάδοσή του στους κατοίκους του νησιού της Εύβοιας που βρίσκεται μια ανάσα από τη Στερεά Ελλάδα καθώς το ενώνει ο Πορθμός του Ευρίπου από την μία και η κρεμαστή γέφυρα από την άλλη.  

Ο Ηρακλής θέλει να βλέπει το γήπεδο γεμάτο μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που έρχονται να μάθουν το άθλημα. Θέλει στις κερκίδες τον κόσμο της Χαλκίδας καθώς το βόλεϊ είναι από τους πιο «δυνατούς» εκπρόσωπους της περιοχής κι έτσι είναι υπόθεση όλων.

Στις Ακαδημίες της ομάδας την περσινή σεζόν αγωνίζονταν 150 κορίτσια και αγόρια κι ο φετινός στόχος είναι να έρθουν 300 παιδιά.

Ας επανέλθουμε όμως στο αντρικό τμήμα. Το αντρικό τμήμα συστήθηκε φέτος και αποτελείται από παίκτες από όλη την Ελλάδα για να αποτελέσει ένα πολυεργαλείο στην ανάπτυξη του βόλεϊ και να προσφέρει υψηλό θέαμα στον κόσμο της Χαλκίδας. Η ομάδα αποτελείται από τους Δημήτρη Φίνο, Αργύρη Αντιφάκο, Μάκη Κολτσιάκη, Ηλία Κουτρουμάνο, Ζένια Γκόρτσανιουκ, Πάνο Αδαμόπουλο, Γρηγόρη Κοντοστάθη, Νίκο Αλεξιάδη, Βασίλης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Μάγγος,  Παναγιώτης Φωτιάδης, Ανδρέας Πεφάνης.

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν στις 2 Σεπτεμβρίου και οι δύο προπονητές έχουν ήδη αρχίσει επαφές για τα φιλικά της ομάδας ενώ προπονήσεις γίνονται καθημερινά 9.30-11.00 το πρωί (φυσική κατάσταση) και 7.30 - 9.30 το απόγευμα.

Πηγή: GreekVolley

Διαβάστηκε 759 φορές