ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ KINGS - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2 Κύριο

Μεγάλη ιστορική νίκη γοήτρου σημείωσε ο Ηρακλής Χαλκίδας Kings που επικράτησε του Παναθηναϊκού, στο κλείσιμο της αυλαίας του τουρνουά που διοργάνωσε η ομάδα της Εύβοιας στο κλειστό της Κανήθου.

 

Η πόλη δικαιούται να αισθάνεται περήφανη και αφορμή είναι για ακόμη μια φορά ο Ηρακλής, που παρά την έλλειψη του Γκόρτσανιουκ (δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους), μετά από μάχη περίπου δυόμιση ωρών υπέταξε την ιδιαίτερα φιλόδοξη φέτος ομάδα του ΄΄τριφυλλιού΄΄, που και εκείνη αγωνίστηκε σχεδόν με το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της.

 

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν από την ομάδα της Χαλκίδας, που δείχνει να έχει ΄΄βάθος΄΄ στον πάγκο, είχαν πολύ καλή απόδοση, αλλά σίγουρα ξεχώρισε ο Τάπια, που είχε μεγάλα ποσοστά επιθετικά και γενικότερα ηγετικό ρόλο.

 

Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 21-21, όμως ο Ηρακλής πήρε και πάλι προβάδισμα 2 πόντων (23-21) και τελικά έφτασε στην κατάκτηση του σετ. Στο επόμενο σετ, που ήταν το μοναδικό που ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +4 (8-12) και λίγο αργότερα στο +7 (12-19) και τελικά έφτασαν εύκολα στην ισοφάριση. Αποφασισμένοι να ξαναπάρουν το προβάδισμα μπήκαν στο τρίτο σετ οι παίχτες του Σπύρου Γκολίτση. Έτσι με τον Σταύρο Κασαμπαλή να δυσκολεύει τους αντιπάλους με τα σέρβις του, προηγήθηκαν με 7-3 και κράτησαν το προβάδισμα ως το φινάλε του σετ. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 18-17 και αποφασιστικής σημασίας ήταν οι τρεις συνεχόμενοι πόντοι που κέρδισε ο Ηρακλής, που τον έφεραν στο +4.

Στο επόμενο σετ, ο ΠΑΟ μπήκε δυνατά προηγήθηκε 0-3, όμως ο Ηρακλής με τον Τάπια να σερβίρει, πέρασαν μπροστά με 4-3. Οι δυο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ στις επόμενες επιθέσεις, πρόσκαιρα ο Ηρακλής προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (15-11), οι ΄΄πράσινοι΄΄ όμως σταδιακά επανήλθαν στο σκορ και τελικά το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και πιο συγκεκριμένα στις 2 τελευταίες επιθέσεις του, τις οποίες παίρνοντας οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εκ νέου στην ισοφάριση σε σετ. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι-μπρέικ, όπου ο Ηρακλής Χαλκίδας, δεν έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλο να το διεκδικήσει. Η ομάδα της Χαλκίδας προηγήθηκε με 8-4 και αργότερα με 13-7. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 13-10 και ο Σπύρος Γκολίτσης πήρε τάιμ άουτ, που συνέβαλε ώστε ψύχραιμα ο Ηρακλής Χαλκίδας να φτάσει στο ματς μπολ με καρφί του Τάπια και ο Γαλιώτος με άσσο έβαλε ιδανικό επίλογο στον αγώνα!

 

ΣΕΤ: 25-22 (30΄), 16-25 (27΄), 25-22 (37΄), 23-25 (27΄), 15-10 (27΄).

Ηρακλής Χαλκίδας (Γκολίτσης): Κολτσιάκης Μ., Τάπια, Κανέλλος, Αδαμόπουλος, Κασαμπαλής, Κλότσκο, Παπαδημητρίου (λ)-Αντιφάκος, Φέρελ, Σπυριούνης, Γαλιώτος.

Παναθηναϊκός (Ανδρεόπουλος Δ.): Δημητριάδης, Γκονζάλες, Πανταλέων, Χαραλαμπίδης, Μαρούλης, Τσίροβιτς, Δαρίδης (λ) Ράνγκελ, Ρεσκ, Μπέλος, Σύρος (λ), Ανδρεόπουλος Χ.

Διαβάστηκε 1179 φορές